Puig anuncia que a partir de l’1 d’abril s’administraran cada setmana 400.000 dosis de la vacuna

El Consell manté la previsió d'arribar a finals d'estiu amb el 70% de la població immunitzada.

El president de la Generalitat, Ximo Puig, durant la reunió telemàtica de treball

El president de la Generalitat, Ximo Puig, ha anunciat que, a partir de l’1 d’abril, quan està previst que comence la campanya de vacunació massiva, s’administraran 400.000 dosis setmanals en 161 municipis. Aquesta previsió, però, s’haurà d’ajustar al subministrament definitiu dels vials. Així doncs, l’executiu valencià manté l’objectiu d’immunitzar el 70% de la ciutadania abans que acabe l'estiu, en línia amb el govern estatal. Segons aquests càlculs, a darrerries d'agost 3 milions i mig de valencians i valencianes hauran rebut les dues dosis del preparat immunitzador.

El pla de vacunació massiva dissenyat pel Consell defineix tres escenaris en funció de les característiques de cada municipi. A les localitats de menys de 10.000 habitants, vacunaran la població en zones annexes als centres de salut i espais municipals. Els ajuntaments de poblacions fins a 50.000 habitants vacunaran en locals municipals i Castelló de la Plana, València, Alacant i Elx als hospitals de campanya, els quatre grans espais habilitats –la Ciutat de les Arts i les Ciències, la Ciutat de la Llum, el Palau de Congressos i IFA–, així com en centres sanitaris.

Tots aquests centres tindran tres espais diferenciats de triatge i registre, vacunació i postvacunació per a esperar un mínim de 15 minuts abans d'eixir del recinte.

El cap del Consell ha anunciat aquestes novetats del pla de vacunació en la reunió telemàtica de treball amb els primers edils dels 16 municipis de més de 50.000 habitants. En la trobada també han participat el president de la Federació Valenciana de Municipis i Províncies, Rubén Alfaro, la consellera de Sanitat, Ana Barceló, i el secretari autonòmic de Promoció Institucional i Cohesió Territorial, Alfred Boix.

Ribó demana més concreció i Barcala reitera l'oferiment d'espais alternatius

L'alcalde de València, Joan Ribó, ha demanat a la Conselleria de Sanitat que concrete les característiques que han de tindre els espais per a la vacunació massiva. El primer edil del Cap i Casal ha assenyalat que quan falta un mes per a l'inici de la immunització a gran escala, encara no se sap la superfície i les necessitats mínimes dels espais. Ribó ha tornat a posar a disposició de la conselleria els casals fallers i grans centres esportius municipals per a inocular dosis del preparat contra la Covid-19.

L'alcalde d'Alacant, Luis Barcala, també ha oferit de nou a la Generalitat espais alternatius a la Ciutat de la Llum, com els centres socials El Cabo i Joan XXIII. El primer edil ha calculat que a la capital de l'Alacantí li correspondrien entre 30.000 i 35.000 vacunes setmanals, per la qual cosa considera que és necessari que els espais per a la vacunació massiva es repartisquen per diversos punts de la ciutat per a evitar aglomeracions excessives.

També et pot interessar

stats