Puig descarta noves restriccions davant del repunt de casos de coronavirus

Respecte a la sentència del TSJ que obliga Sanitat a donar informació al PP sobre vacunacions irregulars, el cap del Consell ha dit que "compliran el que diga la justícia"

Ximo Puig en la seua visita a la III Mostra de Turisme
Ximo Puig, en la visita a la III Mostra de Turisme / GVA Turisme

El president de la Generalitat, Ximo Puig, ha descartat la possibilitat d'adoptar noves mesures restrictives davant de l'escalada dels contagis de coronavirus que s'està produint a la Comunitat Valenciana des de divendres passat.

El territori valencià ha sumat 1.459 casos positius en els últims set dies, que representen un 63% més que la setmana passada, quan es van notificar un total de 890 casos, la suma més baixa des que començà la quarta onada valenciana, a mitjan juny.

Sobre la possibilitat d'exigir el certificat Covid de vacunació determinats casos, el cap del Consell ha assegurat que "s'està estudiant" i que seria positiu per a incentivar en la vacunació. "És una via que cal explorar. El que sí que seria adequat és fer-ho amb seguretat jurídica i que s'ampliara el seu ús en tots els àmbits, i més enllà de la Comunitat. S'estudia i es prendran les decisions des de l'entenimentat i la prudència", ha afirmat el president.

Puig també ha valorat la decisió del Tribunal Superior de Justícia valencià respecte a la sentència que obliga la consellera de Sanitat, Ana Barceló, a compartir amb el PPCV documentació sobre les vacunacions irregulars. El president ha dit que "estem en un estat democràtic i per tant complirem totes les sentències judicials". També ha afirmat que "si així ho considera la justícia, crec que és bo que se sàpien exactament quines persones en un moment determinat no van complir els protocols que tocaven en l'administració de les vacunes".

Puig ha fet aquestes declaracions en la III Mostra de Turisme de la Comunitat Valenciana, que ha tornat aquest cap de setmana a l'Hemisfèric de la Ciutat de les Arts i les Ciències de València. El president ha destacat la importància del turisme per a la "recuperació emocional" de la ciutadania després dels "difícils moments viscuts" durant la pandèmia de COVID-19 i ha subratllat que "la millor medicina és el turisme" i ha posat el bo turístic com a exemple de l'acció del Consell per a la reactivació del sector.

També et pot interessar

stats