El TSJ condemna Barceló a entregar al PP documentació sobre les vacunacions irregulars

El portaveu de Sanitat del Grup Popular en les Corts, José Juan Zaplana, aplaudeix la sentència, després que Barceló "es va negar" a aportar la informació sol·licitada

Imatge d'arxiu d'Ana Barceló en roda de premsa
Imatge d'arxiu d'Ana Barceló en roda de premsa / À Punt NTC

El Tribunal Superior de Justícia de la Comunitat Valenciana (TSJCV) ha condemnat la consellera de Sanitat Universal a entregar al PPCV la documentació sol·licitada sobre “vacunació irregular” pel portaveu de Sanitat del Grup Popular en les Corts, José Juan Zaplana, i que, segons aquesta formació, Ana Barceló es va negar a donar.

La secció quarta de la sala contenciosa administrativa del TSJ valencià considera en la sentència que "s'ha vulnerat el dret fonamental a obtindre de la Conselleria de Sanitat, a través del president de les Corts, la documentació requerida", segons ha compartit el PPCV en un comunicat.

Per la seua part, José Juan Zaplana ha aplaudit la sentència i ha assenyalant que els tribunals condemnen així el govern del Botànic, que, segons manifesta, destaca per "la falta de transparència, una cosa de la qual presumien, però que el temps ha deixat constància que l'obscurantisme és la pràctica habitual del govern de Puig".

Segons ha indicat Zaplana, arran de la "polèmica sorgida per la vacunació irregular de determinades persones" a primeries d'any, va sol·licitar la llista de tots a qui han han administrat la vacuna Covid-19 sense estar inclosos en la llista inicial de grup prioritari per a la primera fase de vacunació.

Això, amb el compliment de la normativa vigent en matèria de protecció de dades, però "detallant els casos en què es tracte de personal funcionarial al servei de l'administració pública i especificant l'òrgan a què pertanyen i el càrrec dins de l'administració a la qual s'adscriu".

És el cas d'alguns alcaldes, com el del Verger i el dels Poblets, que ja estan imputats, els quals van aprofitar la condició de representants per a saltar-se els protocols establits i administrar-se la vacuna abans del seu torn.

També et pot interessar

stats