Sanitat investiga la vacunació “irregular” de tres alcaldes

Puig i Oltra afirmen, sobre els tres alcaldes socialistes que ja s'han posat la vacuna, que “no té justificació i s'investigarà”.

L'alcalde de Rafelbunyol, el socialista Fran López, durant una entrevista a À Punt aquest divendres
L'alcalde de Rafelbunyol, el socialista Fran López, durant una entrevista a À Punt aquest divendres / À Punt NTC

El president de la Generalitat i secretari general del PSPV-PSOE, Ximo Puig, ha afirmat aquest divendres sobre els tres alcaldes socialistes del Verger, els Poblets i Rafelbunyol, que ja s'han posat la vacuna contra el coronavirus, que la Conselleria de Sanitat Universal ha obert una investigació i que “es prendran les decisions oportunes quan s'aconseguisca determinar què ha passat i qui han sigut els responsables d'una actuació absolutament minoritària i irregular”.

El cap del Consell ha qualificat d'“irregular” la vacunació dels alcaldes socialistes i ha subratllat que en aquest procés cal ser “escrupolosos” i prioritzar els col·lectius més vulnerables. En la mateixa línia, la vicepresidenta del govern valencià, Mónica Oltra, ha afirmat que “s'investigarà i s'arribarà fins a les últimes conseqüències”, perquè no té “cap justificació”.

La Conselleria de Sanitat ha obert una investigació al departament de salut de Dénia (Marina Alta) i al de Torrevella (Baix Segura), per a aclarir els motius pels quals, suposadament, s'ha procedit a vacunar a persones que no estaven enquadrades en els grups de residències o sanitaris que correspon vacunar en aquest moment. Oltra ha explicat que se n'obrirà també una altra per part de la Conselleria d'Igualtat, per tal d'aclarir les causes per les quals aquestes persones s'han vacunat.

La portaveu del Consell ha assenyalat en la roda de premsa posterior al ple que se li "parteix el cor" i no pot "entendre" el comportament d'aquests alcaldes. Oltra s'ha mostrat contundent i ha remarcat que a la Comunitat Valenciana "no sobren vacunes, al contrari, en falten", en referència a les justificacions que han aportat els alcaldes per a ser inoculats, Així, ha insistit: "Ací ningú es pot saltar la cua, i tothom ens vacunarem quan ens toque. I això val per a tots".

Segons ha remarcat, l'estratègia de vacunació està perquè es complisca, ja que la primera fase "està feta per a rebaixar la letalitat del virus". "És una manera de distribuir la vacuna amb equitat i ací tots ens vacunarem quan ens toque", ha sentenciat.

Fran López: "Volia ajudar a donar sensació de confiança i tranquil·litat"

L'alcalde de Rafelbunyol, el socialista Fran López, ha indicat que es va vacunar el primer dia contra el coronavirus perquè li ho van oferir i no ho va pensar, i ha demanat disculpes si alguna persona se sent "ofesa i molesta" per aquesta situació.

Ha relatat que, una vegada s'havia vacunat als residents de la residència d'ancians de Rafelbunyol i a tot el personal sanitari, li van dir que es vacunara, i finalment va acceptar, pensant que amb aquesta acció podia ajudar a donar una sensació de seguretat en el primer dia de la campanya, quan hi havia "gent en contra i que en qüestionava l'eficàcia".

"Humilment, hui dia, vist amb perspectiva i el renou que s'està armant, potser no va ser la millor decisió", ha admés l'alcalde, qui ha reivindicat que "en cap moment" va demanar vacunar-se ni estava en les llistes. A més, ha insistit que "cap persona de risc es va quedar sense vacuna aquell dia, ni per descomptat es quedarà sense vacuna".

El PP demana la dimissió de l'alcalde Rafelbunyol

El president del PP de Rafelbunyol, Alfonso Benito, ha demanat la dimissió immediata de l'alcalde socialista de Rafelbunyol i actual secretari general de Joves Socialistes, Fran López, per ser "el primer alcalde vacunat d'Espanya", el mateix dia que va començar la vacunació. "Si Batiste Martí, un home de 81 anys resident a la residència Verge del Miracle de Rafelbunyol, va ser el primer valencià que va rebre la vacuna el 27 de desembre, López va ser el primer alcalde que la va rebre també aquell mateix matí a pesar de tindre 29 anys i gaudir de bona salut", ha assenyalat el president popular en un comunicat.

El PP ha demanat explicacions a l'alcalde, sobre el qual ha dit que "ha reconegut els fets escudant-se en el fet que és una residència municipal i ja s'havien vacunat els residents i el personal". El popular Alfonso Benito ha qualificat els fets d'"escandalosos per botar-se tots els protocols i els criteris per a administrar la vacuna".

Ciutadans critica l'"abús de poder" d'alcaldes socialistes ja vacunats

El portaveu de l'àrea de Sanitat de Ciutadans a les Corts, Fernando Llopis, ha criticat l'"abús de poder" que al seu parer han comés els tres alcaldes socialistes de la Comunitat Valenciana que s'han vacunat ja contra la Covid a pesar de no ser membres d'un col·lectiu prioritari. El diputat ha qualificat de "trist" que aquests alcaldes "abusen de la seua posició de poder per a passar per damunt de la resta dels ciutadans". "És molt complicat que la ciutadania puga confiar en aquestes persones que anteposen els seus interessos personals", ha afegit Llopis.

També et pot interessar

stats