Sanitat Universal analitza 62 vacunacions irregulars, una desena de les quals són de càrrecs públics

La conselleria ha obert nou expedients informatius.

La consellera de Sanitat Universal i Salut Pública, Ana Barceló, en roda de premsa
La consellera de Sanitat Universal i Salut Pública, Ana Barceló, en roda de premsa / Manuel Bruque (Efe)

La Conselleria de Sanitat Universal i Salut Pública analitza 62 vacunacions irregulars, una desena de les quals corresponen a càrrecs públics. Així ho ha donat a conéixer la consellera Ana Barceló en una roda de premsa en què ha comunicat que de manera inicial s’han estudiat 233 casos de vacunació que podrien ser objecte d’anàlisi perquè “no s'ajusten als grups de risc corresponents a la primera etapa de la vacunació”. D’aquests 233 casos, un total de 171 estaven justificats, perquè es va administrar la vacuna a persones que o bé eren del grup següent, o bé formaven part d'un grup de risc. Els altres 62 casos s’estan analitzant amb detall.

A més, la direcció general de Recursos Humans de la Generalitat ha obert nou expedients informatius, en fase de diligències prèvies o a l’espera d'una ampliació de la informació. Tots afecten personal que ha pogut intervindre en el procés de vacunació.

La consellera de Sanitat ha destacat que aquestes vacunacions suposen només el 0,046% del total. A més, ha avançat que el Comité de Bioètica ha recomanat que l'administració de la segona dosi només s'hauria de plantejar en cas d'haver conclòs la vacunació dels grups recollits en l'estratègia. La inoculació s'hauria de produir fins a sis setmanes després de la primera dosi, el termini màxim marcat per l'Organització Mundial de la Salut.

La consellera també ha donat detalls dels casos dels 10 càrrecs públics que considera d'interès general “per la seua especial rellevància i transcendència”, ja que es tracta de nou polítics i d’un fiscal general.

També et pot interessar

stats