Puig demana prudència a la ciutadania: “No correm, assegurem”

El president del Consell demana als municipis amb festius al març que els facen de caràcter lectiu.

El president de la Generalitat, Ximo Puig, en la roda de premsa per anunciar els primers passos de la desescalada
El president de la Generalitat, Ximo Puig, en la roda de premsa per anunciar els primers passos de la desescalada / Biel Aliño (Efe)

“No podem dilapidar en uns dies allò que ens ha costat tant. Si no assegurem cada pas anirem enrere”. Així de contundent s’ha mostrat el president de la Generalitat, Ximo Puig, en la roda de premsa per a anunciar la primera flexibilització de les restriccions de la tercera onada al territori valencià. Puig ha demanat corresponsabilitat a la ciutadania valenciana per a frenar la propagació del virus i ha insistit que “relaxar les mesures no significa relaxar les actituds”. “En cas contrari, tornarem enrere”, ha apuntat.

El cap del Consell ha comparegut aquest dijous, juntament amb la consellera de Sanitat Universal, Ana Barceló, per a explicar quins seran els primers passos de la desescalada a partir de l’1 de març. Entre altres mesures, es permetrà que l’hostaleria puga tindre les terrasses dels establiments obertes fins a les 18:00 hores, amb un màxim de 4 persones i s’elimina el perimetratge durant els caps de setmana de les grans ciutats.

Puig ha recordat que a pesar de la millora dels indicadors epidemiològics durant les últimes setmanes, els ingressos en les unitats de cures intensives, amb 320 pacients en aquests moments, segueixen sent “massa alts”. En aquest sentit, ha tornat a demanar prudència: “Que ningú no es relaxe, açò no s’ha acabat. Encara no estem en una situació de normalitat”.

Així, el cap del Consell ha apuntat que març serà un més “clau” perquè s’estabilitze la pandèmia a la Comunitat Valenciana i es puga avançar en la vacunació massiva a l’abril. Precisament aquest dijous, Puig ha anunciat en la sessió de control de les Corts que s'instal·laran punts de vacunació en un total de 161 municipis.

El Consell demana que els festius de març siguen de caràcter lectiu

D’altra banda, el president de la Generalitat ha fet una crida als municipis que tinguen dies festius associats a les festes de les Falles o de la Magdalena perquè els transformen en lectius. “No volem que cap element que genere una atmosfera al voltant de la no festa acabe sent-ho i això puga produir més contagis”, ha sentenciat.

En aquest sentit també s’ha pronunciat la consellera Barceló, qui ha avançat que en la pròxima setmana es reunirà amb l’alcalde de València, Joan Ribó i l’alcaldessa de Castelló, Amparo Marco, per a abordar aquesta problemàtica i marcar “les línies roges” que s’haurien de respectar durant aquestes dates. “És necessari que ens coordinem per a evitar situacions que no són compatibles amb el moment que estem vivint”, ha manifestat.

Limitar la mobilitat en Setmana Santa

Sobre l’alçament del tancament perimetral per a Setmana Santa, Puig ha apuntat que no contemplen aquesta mesura ja que, segons ha dit, està demostrat que una mobilitat elevada provoca un augment dels contagis de coronavirus. Així, ha insistit en la postura que defensa el Consell de demanar al govern espanyol un acord entre les comunitats autònomes per tal de limitar la mobilitat amb vista als dies festius.

"Cal preservar vides i per a això en aquest moment hem de ser molt prudents, extraordinàriament prudents, i no podem passar d'un tancament perimetral a una obertura total" que genere una gran mobilitat, ha defensat.

Puig, sobre el 8M: “Enguany la manifestació no pot ser al carrer”

Davant la pregunta sobre si es podran fer manifestacions al carrer el 8 de Març, Dia Internacional de la Dona, el president del Consell ha explicat que enguany la manera de manifestar-se “ha de canviar”. “No pot ser al carrer de manera massiva”, ha dit. Tot i que ha valorat aquesta reivindicació com a “necessària”, Puig ha assegurat que s’hauran de buscar “altres alternatives” diferents al carrer.

També et pot interessar

stats