Puig alerta que estem en un moment de "màxima prudència" i no de relaxació

El president de la Generalitat recorda l'esforç que s'ha fet per a reduir els contagis en aquesta tercera onada.

Puig, en una imatge d'arxiu
Puig, en una imatge d'arxiu

La Generalitat no vol dilapidar l'esforç fet en aquesta tercera onada fins a convertir la Comunitat Valenciana en la que té les dades d'incidència més baixes d'Espanya. I a les portes de la Setmana Santa, el Consell tracta d'evitar una relaxació de les mesures que acabe en un nou repunt de casos, com va ocórrer per Nadal.

"No, no és el moment de la relaxació, és el moment de la màxima prudència, perquè estem molt bé, perquè hem fet un gran esforç, la societat valenciana ha fet un esforç enorme en les últimes setmanes i ara cal consolidar eixa posició de la Comunitat Valenciana, que és la de menor incidència d'Espanya", ha manifestat als periodistes abans de la seua intervenció en l'acte "L'empresa familiar té futur", organitzat en el marc de les Trobades SER de Radio València.

Puig ha afegit que si la incidència acumulada continua baixa una vegada haja acabat la Setmana Santa, se podrà avaluar "alguna relaxació" de les restriccions marcades pel Consell i donar "més oportunitats" a la reactivació econòmica. El president ha insistit que l'objectiu és "Covid zero" i ha recordat que la mirada està posada en l'estiu.

No és la primera vegada que el president del Consell expressa la seua preocupació per l'impacte que pot tindre la Setmana Santa en la pandèmia. La Comunitat Valenciana tindrà prop de 10.000 agents de les Forces i Cossos de Seguretat de l'Estat, distribuïts en 500 controls en carreteres secundàries i principals, formen part del dispositiu especial de Setmana Santa per a controlar el tancament perimetral de la Comunitat Valenciana des del passat divendres i fins al pròxim 12 d'abril. L'operació especial té com a objectiu que es complisquen les normes sanitàries contra la Covid-19 i evitar la propagació del virus. Per contra, sí que podran arribar per aire als aeroports valencians els turistes estrangers.

També et pot interessar

stats