Per què protesta el veïnat de l’avinguda de Lledó?

El projecte municipal que converteix en zona de vianants un dels accessos a Castelló de la Plana indigna el barri

El veïnat de Lledó protesta pel projecte de reforma municipal
Sònia González
13 de maig 2021 - 15:26

El veïnat i els comerciants de l’avinguda de Lledó de Castelló de la Plana estan en peu de guerra. El motiu és la remodelació que vol fer l’Ajuntament que convertirá en una zona de vianants aquesta important via d’entrada i eixida de la ciutat. Aquest matí, s’han concentrat a la porta del consistori per a demanar-ne la paralització.

Amb un pressupost de 3,3 milions d’euros i una subvenció europea, la remodelació de Lledó no sedueix el barri. Critiquen que es destine aquesta inversió a la zona quan entenen que hi ha altres districtes més necessitats. Tampoc veuen clares les raons mediambientals que esgrimeix l’Ajuntament perquè consideren que només es traslladarà la contaminació a una altra zona de la ciutat.

La presidenta de l'Associació de Veïns de Rafalafena, Vicky Amores, recorda que hi ha una campanya d'arreplega de signatures en cotra del projecte. De moment, ja en tenen 4.000 que han portat a l'ajuntament. A més denuncia Amores, que no s'han arribat a reunir mai amb el govern municipal a pesar de demanar-ho amb insistència. Juan José Monzonís, també de l'Associació, ho té molt clar. Tal com està, l'avinguda de Lledó és un "passeig fantàstic: un quilòmetre i mig per als vianants i els cotxes mai han tingut problemes amb la mobilitat".

La conversió en zona de vianants no convenç tampoc els comerciants de l’avinguda perquè implica unes obres que arribarien en el pitjor moment: just després d’un any molt complicat per les restriccions derivades de l’estat d’alarma, la intervenció de Lledó posarà molts entrebancs a la possible clientela que vulga acostar-s'hi. 

La remodelació de l’avinguda de Lledó és una aposta de l’actual equip de govern, que vol pacificar el trànsit que hi circula i obrir la via al vianant. Defenen l’impacte en la salut urbana en millorar la qualitat de l’aire, i reduir les emissions i el soroll. L’avantprojecte de millora és fruit d’un procés participatiu amb una vintena de col·lectius socials, però, segons diuen el veïnat i els comerços, mai ha tingut la seua aprovació i per això s'han mobilitzat en contra.

També et pot interessar

stats