La Reial Senyera desfila en una multitudinària processó cívica

L'extrema dreta ha exhibit salutacions feixistes i ha amenaçat Compromís en un moment donat de la processó cívica

Finalitza la processó cívica amb la tornada de la Senyera / À Punt NTC
À Punt NTC
À Punt NTC @apuntnoticies
08 d'octubre 2022 - 09:15 Actualitzat: 10 d'octubre 2022 - 07:24

La processó cívica del Nou d'Octubre recupera enguany la normalitat posterior a la pandèmia i, de fet, també recupera el recorregut habitual, amb les obres finalitzades a la plaça de la Reina. La manca de restriccions s'ha notat amb la participació multitudinària dels valencians i valencianes, que han omplit el centre de València de gom a gom. A més, aquesta serà, previsiblement, l’última vegada que es trau en processó aquesta insígnia del 1928: serà custodiada al Museu d’Història de la ciutat i reemplaçada per una nova rèplica.

A les 12:00 hores, la Reial Senyera ha eixit al balcó de l'Ajuntament de València per a tocar el carrer i començar el recorregut. Es tracta d'un dels moments més emotius de la jornada, marcat per un estricte protocol: l’ensenya ha de baixar verticalment, recta i sense inclinar-se davant de res ni de ningú.

Enguany, el vicealcalde i regidor d’Ecologia Urbana de la ciutat, Sergi Campillo, ha sigut l'encarregat de conduir-la pels carrers de València. El bon oratge ha acompanyat la comitiva, que ha abandonat la plaça de l'Ajuntament en direcció al carrer de Sant Vicent i la recentment renovada plaça de la Reina, amb la figura del Micalet i la catedral de fons. 

Des d’aquest punt, la Senyera s'ha enfilat pel carrer de la Pau fins a arribar al Parterre, la plaça d'Alfons el Magnànim, presidida per l'estàtua del rei fundador del Regne de València, Jaume I, on se li ha ofrenat flors i s'ha cantat l'himne de la Comunitat Valenciana.

En acabant, la tornada ha tingut lloc pels carrers del Pintor Sorolla i de les Barques. A la plaça de l'Ajuntament enguany la comitiva ha fet un gir i ha passat per davant de l'edifici de Correus, per tal d’evitar l’Àgora València, l'edifici efímer instal·lat amb motiu de la capitalitat mundial del disseny que se celebra a València. Així, la Reial Senyera ha arribat a l’edifici de l'ajuntament, on s'ha tornat a pujar, recta i sense inclinar-se.

La desfilada ha transcorregut amb normalitat, llevat d'un moment en el qual l'extrema dreta ha exhibit salutacions feixistes i ha amenaçat Compromís al crit d’”Arriba España” i “catalanistes”.

La delegada del govern central a la Comunitat Valenciana, Pilar Bernabé, ha destacat que el dispositiu de seguretat organitzat per a aquest Nou d'Octubre vetlarà perquè "totes les persones gaudisquen de la festa amb total llibertat". Bernabé va ser l’encarregada de portar la Senyera l’any passat.

A més, ha afegit que els agents garantiran la seguretat de les tres manifestacions que tindran lloc durant la vesprada i el recorregut de les quals està consensuat amb la delegació.

També et pot interessar

stats