Campillo portarà la Senyera pels carrers de València

El regidor d’Ecologia Urbana afirma que és “un honor” dur la insígnia “perquè representa la voluntat dels valencians de ser poble”

Baixada de la Senyera a l'Ajuntament de València
Solemne baixada de la Senyera, des del balcó de l'Ajuntament de València / À Punt NTC

El regidor d’Ecologia Urbana de València, Sergi Campillo, durà el pròxim Nou d’Octubre la Senyera. El també vicealcalde ha sigut designat per l'alcalde de València per a portar la insígnia pels carrers del centre de la ciutat durant la processó cívica.

En conéixer la designació, Campillo ha assegurat que és “un grandíssim honor” portar la Senyera, “perquè representa els valencians i les valencianes”. En aquest sentit, apuntava que “la Senyera representa la nostra voluntat de ser poble. Un poble amb una cultura, una llengua i unes tradicions particulars, oberta al món, però que defèn la seua pròpia identitat”, expressava.

Primera processó sense restriccions per la pandèmia

A més, el responsable d’Ecologia Urbana ha afegit que la d’enguany serà una processó “molt especial”, perquè es recuperarà “plenament” la normalitat posterior a la pandèmia. De fet, la processó recupera enguany el recorregut habitual.

Eixirà de la plaça de l’Ajuntament, seguirà pel carrer de Sant Vicent, fins a arribar a la plaça de la Reina i baixarà pel carrer de la Pau fins a la plaça d’Alfons el Magnànim, on es farà l’ofrena a Jaume I.

Posteriorment, la comitiva tornarà pel carrer del Pintor Sorolla i el de les Barques fins a la façana principal de l’Ajuntament. L'any passat, les obres de la plaça de la Reina van obligar a modificar aquest recorregut.

També et pot interessar

stats