Processen dos policies locals de Benidorm per vexar una dona trans

El jutge considera que els fets podrien ser constitutius de delicte d’odi, pel fet que un dels agents va tractar la dona en masculí amb insults com “lleig” o “porc”

Fragment del vídeo en el qual apareixien dos agents increpant una dona transsexual
Fragment del vídeo en el qual apareixien dos agents increpant una dona transsexual / À Punt NTC

Un jutjat de Benidorm ha acordat el processament de dos policies locals d’aquesta ciutat expedientats el 2020 per l’Ajuntament arran del vídeo en què es veia com un d’ells vexava una dona trans i l’altre gravava, ambdós uniformats i des del cotxe patrulla.

El jutge considera que els fets podrien ser constitutius de delicte d’odi i contra la integritat moral en el cas de l’agent que va proferir insults com “lleig” o “porc” a la víctima, segons la resolució a la qual ha tingut accés el diari Información. Aquest mateix policia local va preguntar a la víctima “què fas ara que no pots halar pius i no pots robar?”. La vexació a aquesta dona també consisteix en la malgenerització, és a dir, referir-se a una persona amb un gènere que no és el seu, especialment a persones trans.

 

Pel que fa a l’agent que va gravar el vídeo, podria haver comés un delicte  d'omissió del deure de perseguir delictes. Així, el magistrat dona per tancada la instrucció i cita el fiscal a concretar els delictes pels quals portarà als jutjats els funcionaris. 

L’advocat del policia municipal que va proferir els insults ja ha anunciat que recorrerà contra la decisió, perquè assegura que fa més d’un any que va enviar un escrit en què demanava l’arxivament de les actuacions i que no hi ha rebut cap resposta. 

El passat mes de març la Direcció General de la Policia va arxivar l'expedient disciplinari obert a aquests policies perquè considera que ha quedat acreditat "que no es va produir mala praxi" en l'actuació dels agents que estaven detenint la dona, acusada d'atemptat contra agent de l'autoritat.

També et pot interessar

stats