Investiguen un vídeo vexatori de dos agents a una dona trans

La Conselleria assegura que s'arribarà fins al final per a fer depuració de responsabilitats.

Vídeo de l'agressió que s'ha difós a les xarxes socials.

La Conselleria de Justícia i la Direcció General de Diversitat Sexual, que depén del Ministeri d'Igualtat, investiguen les imatges que circulen per les xarxes en què s’aprecia un agent de la Policia Local, encara per identificar, que profereix insults trànsfobs a una dona transsexual. Així mateix, la delegació del govern espanyol a la Comunitat Valenciana ha informat que ha ordenat investigar els fets i obrir diligències per l'existència d'un possible delicte.

També la conselleria d'Igualtat ha informat que obrirà un expedient per a investigar si l'actuació suposa una infracció de la Llei de reconeixenement del dret a la identitat i expressió de gènere de la Comunitat Valenciana, coneguda com a Llei Trans.

Alguns usuaris de Twitter han informat que es tracta de Benidorm i, davant de la multitud de missatges, la Policia Local ha respost que obriran un expedient informatiu per a esclarir responsabilitats.

Entre els comentaris vexatoris es poden sentir frases com “De dia eres encara més lleig, eres horrible” i “Que te’n vages, porc”.

Davant de la difusió d’aquestes imatges, compartides en les xarxes pel periodista Miquel Ramos, la Conselleria ha assegurat que obrirà una investigació. “Arribarem fins al final per a depurar responsabilitats”, han dit a través del seu compte de Twitter.

A més, la consellera de Justícia, Gabriela Bravo, ha ordenat a la policia adscrita que inicie una investigació per esclarir el tracte vexatori dels agents. En un comunicat, Bravo ha manifestat que és “inadmissible, intolerable i un atemptat contra la dignitat de qualsevol ésser humà”, i ha assegurat que el departament “no es permetrà aquest vocabulari indecent i ofensiu”.

En aquest sentit també s’ha pronunciat la Direcció General de Diversitat Sexual i Drets LGTBI del govern espanyol, que ha informat que estan recollint tota la informació possible del succés. “El nostre suport i solidaritat a aquesta dona per la violència i la transfòbia que ha patit”, han manifestat.

Des de l’Observatori valencià contra LGTBIfòbia exigeixen al Ministeri de l’Interior com a l’ajuntament corresponent el cessament “immediat” dels agents. “No podem permetre que els agressors continuen impunes”, han manifestat. Així també s’ha pronunciat la Federació Estatal LGTB, que condemna “amb rotunditat” l’acció dels policies i exigeix que se’ls identifique.

També et pot interessar

stats