Benidorm expedienta i suspén dos agents de policia per vexar una dona transsexual

El consistori condemna amb rotunditat els fets, que considera un cas aïllat i que traslladarà a l'autoritat judicial.

Imatge del vídeo que ha provocat l'expedient als agents .

L’Ajuntament de Benidorm ha obert un expedient disciplinari i ha suspés provisionalment de les seues funcions els dos agents de la Policia Local implicats en la vexació a una dona transsexual.

En un vídeo, que ha tingut una gran difusió en les xarxes socials, es veu com un dels agents llança insults transfòbics a la dona. El consistori municipal traslladarà els fets a l’autoritat judicial, per si foren constitutius d’infracció penal.

La delegació del govern espanyol a la Comunitat Valenciana ha obert una investigació i diligències per l'existència d'un possible delicte. També ho han fet la Conselleria d’Igualtat i Justícia, així com la Direcció General de Diversitat Sexual, que depén del Ministeri d'Igualtat.

En un comunicat l’Ajuntament de Benidorm, del qual depén la Policia Local, condemna els fets i “el contingut lamentable i indignant de les declaracions recollides en aquestes imatges”, que considera un fet “absolutament aïllat i sense precedents” a la ciutat.

“Benidorm sempre s'ha destacat per la seua obertura social i per ser model avançat de convivència; i actuacions com aquestes danyen el conjunt de la societat i a la professionalitat del cos”, ha explicat el consistori a través del seu canal de Twitter.

També et pot interessar

stats