Arxiven l’expedient dels dos policies de Benidorm que van ser gravats increpant una dona trans

La Direcció General de la Policia considera acreditat "que no es va produir mala praxi" en l'actuació dels agents 

Fragment del vídeo en el qual apareixien dos agents increpant una dona transsexual
Fragment del vídeo en el qual apareixien dos agents increpant una dona transsexual / À Punt NTC

La Direcció General de la Policia ha arxivat l'expedient disciplinari obert a dos policies locals de Benidorm després de difondre's en les xarxes socials un vídeo en el qual apareixien increpant una dona trans.

Segons un comunicat de la Confederació Espanyola de Policia, l'expedient es tanca en considerar-se acreditat "que no es va produir mala praxi" en l'actuació dels agents que estaven detenint la dona, que estava acusada d'atemptat a agent de l'autoritat.

L'expedient es va obrir el 29 de març de 2021, després que el vídeo de la detenció transcendira en xarxes socials, i tots dos agents van ser suspesos provisionalment de funcions el mateix dia i durant 44 dies. Ara, es tanca l'expedient sancionador en considerar-se que en la investigació practicada "no s'observa cap ànim de contravindre l'ordenament jurídic vigent".

A més, la Confederació Espanyola de Policia assegura que "ni el ministeri fiscal, ni la condemnada o el seu advocat van interposar cap denúncia per suposada brutalitat policial i tampoc es va acreditar en el procediment penal l'existència de lesions que hagueren pogut tindre el seu origen en una praxi policial allunyada de la proporcionalitat".

Des de la Confederació Espanyola de Policia defensen que la intervenció dels dos policies "va ser ajustada a dret" i denuncien que la seua presumpció d'innocència "va ser vulnerada per una campanya de linxament en xarxes socials".

També et pot interessar

stats