Com previndre accidents i incendis pel mal ús de les estufes?

L'any 2021 es va registrar el rècord de morts en incendis en domicilis particulars i quasi la meitat van ser causats per estufes en mal estat de combustió

Estufa de combustió / À Punt NTC

El mal ús de les estufes és una de les causes principals d'incendi en cases particulars que, malauradament, acaben amb morts i ferits. Amb vista a l'hivern, cal comprovar l'estat dels aparells i fer cas de les recomanacions tècniques que eviten aquests accidents. 

L'any 2021 es va registrar el rècord de morts en incendis en cases particulars. Quasi la meitat provocats per estufes en mal estat de combustió.

Per a evitar tragèdies, cal tindre molta prudència en l'ús de tota classe d'estufes. Sobretot les de gas, una revisió és convenient si no s’han utilitzat des de l'hivern passat. Jorge Navarro, gerent de la ferreteria Les Reixes, ens recomana que primer “comprovem el regulador, la bombona” i després encendre la flama per a veure “que siga blaveta”.

Tot aparell que produeix calor consumeix oxigen i és important saber com ventilar el lloc on està en funcionament i garantir el corrent d’aire.

Les noves estufes són més segures. Segons Navarro, “tenen un sensor que detecta el gas i talla la flama”. Però, sobretot, és molt importat tindre l’estufa allunyada de mobles, cortines i apagar-la abans de gitar-se.

També et pot interessar

stats