Presó provisional i sense fiança per a tres dels huit detinguts per l'agressió a un jove a Castelló de la Plana

Per als cinc restants, el jutjat ha acordat la llibertat provisional, amb obligació de compareixença periòdica al jutjat

L'exterior del club la Cosa Nostra, escenari de l'agressió grupal
L'exterior del club La Cosa Nostra, escenari de l'agressió en grup / À Punt NTC

La titular del jutjat d'instrucció número 2 de Castelló de la Plana ha decretat aquesta vesprada l'ingrés en presó provisional, comunicada i sense fiança de tres dels huit detinguts amb relació a l'agressió en grup perpetrada a la seu del club social antifeixista La Cosa Nostra, el 2 de març, durant les Festes de la Magdalena.

Pel que fa als altres cinc arrestats, la magistrada ha acordat durant el matí la posada en llibertat provisional, amb mesures cautelars que consisteixen en compareixença en seu judicial cada quinze dies. La causa està oberta inicialment, i sense perjudici d'ulterior qualificació, per delictes d'homicidi en grau de temptativa, lesions, desordres públics i delicte d'odi.

En l'atac, que es va produir el primer dissabte de les Festes de la Magdalena, van participar al voltant de vint persones. L'agressió va deixar diversos ferits entre els membres del casal; el més greu, un home de 32 anys que va ser traslladat a la Unitat de Cures Intensives de l'Hospital General Universitari. Posteriorment, va passar a planta hospitalària.

Els quatre síndics a les Corts van condemnar dimarts l'agressió, inclòs José María Llanos (Vox). Tanmateix, la proposta de Compromís perquè el ple de les Corts emetera una declaració institucional de condemna va fracassar pel rebuig de Vox, ja que calia unanimitat perquè prosperara. El Grup Parlamentari Plurinacional Sumar al Congrés ha presentat una bateria de preguntes dirigides al Ministeri de l'Interior, a proposta de Compromís i EUPV, perquè explique l'actuació policial en aquesta agressió.

També et pot interessar

stats