Huit detinguts per l'agressió grupal contra els membres d'un casal antifeixista en les Festes de la Magdalena

El regidor Antonio Ortolá (Vox), assenyalat per les víctimes, ha celebrat el treball de la Policia perquè "aquesta barbaritat no quede impune"

L'exterior del club la Cosa Nostra, escenari de l'agressió grupal
L'exterior del club la Cosa Nostra, escenari de l'agressió grupal / À Punt NTC

La Policia Nacional ha detingut huit persones per l'agressió grupal amb bats i barres de ferro al casal antifeixista de Castelló de la Plana, La Cosa Nostra, el 2 de març, segons À Punt ha confirmat de fonts de la delegació del govern. La delegada Pilar Bernabé havia advertit que la Policia Nacional estava identificant els presumptes autors i va assegurar que no anaven a quedar "impunes".

En l'atac, que es va produir el primer dissabte de les festes de la Magdalena, van participar prop de 20 persones. L'agressió va deixar diversos ferits entre els membres del casal; el més greu, un home de 32 anys que va acabar a la Unitat de Cures Intensives de l'Hospital General Universitari. Posteriorment va passar a planta hospitalària.

Dissabte, centenars de manifestants van eixir als carrers de Castelló de la Plana, convocats pel club La Cosa Nostra, per a protestar contra l'agressió. L'associació antifeixista ha fet un comunicat que apunta a "l'incendiari regidor d'extrema dreta" Antonio Ortolá (Vox), que gestiona el departament de Seguretat Ciutadana a l'Ajuntament de la Plana Alta, com a "màxim responsable de tots els incidents ocorreguts". L'acusen de portar "mesos assenyalant el nostre espai, calumniant i generant molt d'odi i crispació".

Ortolá va qualificar les acusacions com a "declaracions interessades" que "només busquen crear polèmica" i va manifestar una condemna "ferma" conta "tota mena de violència, sense importar-ne l'origen o la justificació", des de la xarxa social X. En un tuit, només conéixer-se les detencions, ha felicitat la Policia pel treball i ha compartit el desig que "aquesta barbaritat no quede impune".

Els quatre síndics a les Corts van condemnar dimarts l'agressió, inclòs José María Llanos (Vox). Tanmateix, la proposta de Compromís perquè el ple de les Corts emetera una declaració institucional de condemna va fracassar pel rebuig de Vox, ja que calia unanimitat perquè prosperara. El grup parlamentari plurinacional de Sumar al Congrés ha presentat una bateria de preguntes dirigides al Ministeri de l'Interior, a proposta de Compromís i EUPV, perquè explique l'actuació policial en aquesta agressió.

També et pot interessar

stats