Bernabé assegura que els autors de l’agressió en grup a Castelló de la Plana "no quedaran impunes"

Els quatre síndics a les Corts han condemnat aquest dimarts l'agressió

Imatge del carrer on es van produir els fets el dissabte a la nit
Imatge del carrer on es van produir els fets dissabte a la nit / La Cosa Nostra Castelló Antifa Social Club (X)

La delegada del govern espanyol a la Comunitat Valenciana, Pilar Bernabé, ha remarcat aquest dimarts que els autors de l'agressió en grup a un jove a Castelló de la Plana dissabte a la nit "no quedaran impunes". La víctima, de 32 anys, continua ingressat a l'UCI de l'Hospital General Universitari de Castelló amb pronòstic reservat.

Després de l'actuació de la Policia Local al lloc dels fets, el club social antifeixista La Cosa Nostra, la Policia Nacional s'encarrega de la investigació. Bernabé ha avançat que no s'ha produït cap detenció, però que tindran lloc "les que calga" quan es tinguen les dades suficients.

Quan li han preguntat pel paper de la Policia Local i el regidor responsable de seguretat, Antonio Ortolá (Vox), la delegada ha respost que ella "no ha de donar cap explicació sobre això". En aquesta línia, consultada per la possible relació entre els autors i les agressions d'ultres el Nou d'Octubre del 2017, Bernabé ha emfasitzat que "la investigació està en curs" i que pel benefici d'aquesta, s'ha de deixar "treballar amb tranquil·litat" les persones responsables.

La Cosa Nostra ha acusat Ortolá de "portar mesos assenyalant el nostre espai, calumniant i generant molt d'odi i crispació", per la qual cosa el considera responsable de l'agressió. El regidor, d'altra banda, ha expressat la "total repulsa a l'agressió violenta", el "profund desig que tot el pes de la llei caiga sobre els agressors" i ha desitjat que "el lesionat" es recupere aviat.

Condemna unànime dels síndics

Els quatre síndics a les Corts han condemnat aquest dimarts l'agressió. Així, Miguel Barrachina ha posat l'accent en el fet que el Partit Popular rebutja "tots els delictes d'odi, es produïsquen per l'un o l'altre extrem" i s'ha mostrat confiat que tots els autors de l'atac "per motius d'odi i ideològics a ciutadans innocents" siguen detinguts.

El portaveu parlamentari socialista, José Muñoz, ha assegurat que els fets recorden "als anys 80, quan pensàvem que ja eren coses superades" i ha emfasitzat que Ortolá "es va fer fotos amb un grup neonazi associat a una penya futbolística". En aquesta línia s'ha pronunciat també Joan Baldoví, síndic de Compromís, que a més de demanar "justícia i detencions", ha alertat que "l'extrema dreta no pot anar solta carregant contra persones que pensen diferent".

José María Llanos, portaveu de Vox, ha manifestat la condemna a "tots els actes de violència, també els de Castelló" i ha emmarcat la vinculació dels atacs amb la formació dins de "la contínua criminalització de Vox". "Nosaltres no tenim res a veure, no som els que tiren pedres als altres com fan els altres amb nosaltres", ha etzibat.

Sumar, a proposta de Compromís i EUPV, demana explicacions a Interior

El grup parlamentari plurinacional de Sumar al Congrés ha presentat aquest mateix dimarts una bateria de preguntes dirigides al Ministeri de l'Interior sobre aquesta "agressió ultra i grupal durant l'inici de les Festes de la Magdalena". Àgueda Micó (Compromís); Nahuel González (EUPV); el portaveu de Sumar, Íñigo Errejón i el diputat per Còrdova Enrique Santiago demanen resposta per escrit a un seguit de qüestions relacionades amb els fets.

Així, es demana informació concreta sobre el nombre de persones ferides i detencions i identificacions realitzades. A més, busquen una valoració per part del Ministeri de l'actuació de la Policia Local de Castelló de la Plana i pregunten si s'investigarà la "falta d'actuació per part de la Regidoria de Seguretat".

Quant als autors, inquireixen sobre la possible pertinença a "grups neonazis o feixistes organitzats" o "grups ultres de futbol". En aquesta línia, pregunten a la Brigada d'Informació si els consta un "salt qualitatiu de les agressions ultres de l'extrema dreta".

També et pot interessar

stats