Centenars de persones exigeixen responsabilitats per l'agressió en grup a un jove de 32 anys a Castelló de la Plana

Els manifestants assenyalen el regidor Antonio Ortolá, de Vox, com "el màxim responsable dels incidents ocorreguts"

Manifestació convocada aquest dissabte en resposta per l'agressió en grup a un jove de 32 anys a Castelló de la Plana / À Punt NTC

Centenars de manifestants han eixit als carrers de Castelló aquest dissabte de vesprada per a protestar contra l'agressió en grup que es va produir el passat 2 de març al club social La Cosa Nostra, que va deixar una víctima hospitalitzada en l'UCI de l'Hospital General Universitari de Castelló, a més d'algunes persones ferides.

La manifestació, convocada per l'associació antifeixista i a la qual han acudit entre 300 i 400 persones, ha començat a les 17 hores a la plaça de l'Ereta de Castelló, punt on va tindre lloc l'agressió. Els assistents han corejat diversos missatges, entre ells alguns dirigits al regidor de Seguretat Ciutadana, de Vox, Antonio Ortolá, a qui consideren el "màxim responsable de tots els incidents ocorreguts".

Un dels membres de La Cosa Nostra assistent a l'acte ha assegurat als micròfons d'À Punt NTC que és una manifestació per a donar resposta a uns fets "que malauradament han quedat impunes per part de les institucions". Al seu parer, aquesta situació "demostra la connivència que hi ha entre els grups feixistes, les institucions i la mateixa Policia Local". Des del col·lectiu Cosa Nostra emmarquen aquesta agressió en un escenari d'auge creixent de l'extrema dreta i diuen que se senten maltractats per l'Ajuntament des de la seua fundació: "des que va obrir La Cosa Nostra fa setze anys patim assetjament de l'Ajuntament i de la policia. No és una cosa que vinga ara, però sí que hi ha hagut una escalada de tensions".

A la protesta també ha acudit Vicent Marzà, portaveu adjunt de Compromís a les Corts. "Estem ací per a reivindicar que els carrers de les comarques de Castelló i del conjunt del País Valencià estiguen lliures d'odi i de feixistes. No pot ser que torne a passar un fet gravíssim com el que va passar ací".

Marzà ha exigit a l'alcaldessa de la ciutat, Begoña Carrasco, "que ho condemne d'una vegada i que hi haja conseqüències". "No pot ser que el regidor de Seguretat Ciutadana siga un dels advocats d'un dels presumptes agressors", ha declarat.

Ortolá va publicar un missatge a la xarxa X fa uns dies condemnant els fets i altre lloant l'actuació de les forces de seguretat. 

De moment encara no s'ha practicat cap detenció, segons han confirmat a À Punt fonts de la delegació del govern espanyol, que expliquen que la investigació avança favorablement.  El jove de 32 anys que va resultar ferit greu continua hospitalitzat, però ja ha sigut traslladat a planta. 

També et pot interessar

stats