Declaració institucional de Compromís, PP i PSPV a les Corts contra l'atac a un club antifeixista en Magdalena

La declaració promoguda per Compromís es refereix a l'agressió grupal a La Cosa Nostra de Castelló, que va deixar una persona ingressada a l'UCI el 2 de març

El club de La Cosa Nostra durant les festes de la Magdalena
El club de La Cosa Nostra, durant les festes de la Magdalena / X: @LaCosaNostraCS

El PP, PSPV i Compromís donaran suport a una declaració institucional presentada per a aquest últim grup per a condemnar "els atacs feixistes contra les persones que gaudien de les actuacions organitzades pel club social antifeixista La Cosa Nostra" i oferir "tot el suport institucional i polític a les víctimes de les agressions".

Així s'explica en el text de la moció que ha presentat Compromís per al ple de dimecres, que no tirarà avant per unanimitat perquè no compta amb el suport de Vox.

El síndic d'aquest grup, José María Llanos, ha justificat la seua posició en el fet que "rebutgen qualsevol classe de violència" sense referir-se a "fets puntuals i sense adjectius qualificatius".

La declaració institucional promoguda per Compromís es refereix a l'agressió grupal al casal antifeixista La Cosa Nostra de Castelló, que va deixar una persona ingressada en l'UCI el 2 de març.

Segons va informar aquest dilluns la delegada del govern, Pilar Bernabé, la Policia està identificant els presumptes autors, si bé encara no hi ha cap detenció.

En el text, Compromís assenyala que "una trentena de persones, algunes encaputxades i amb el rostre cobert i armades amb barres de ferro i bats de beisbol, van irrompre al carrer de Sant Miquel durant la celebració d'un concert i van perpetrar un atac indiscriminat cap a persones que gaudien de la festa, deixant com a resultat una desena de ferits i una persona ingressada en la unitat de cura intensiva".

El síndic de la formació, Joan Baldoví, ha incidit en la seua condemna a aquests actes que "enterboleixen unes festes com les de la Magdalena" i ha manifestat el seu rebuig a l'"homologació institucional dels discursos d'odi i la banalització de la violència en termes polítics".

D'altra banda, Baldoví també ha agregat que, durant el ple, els parlamentaris de Compromís faran referència en totes les seues intervencions a Guillem Agulló, el jove assassinat a Montanejos per un grup feixista el 1993, després que PP i Vox eliminaren el seu nom d'uns guardons de les Corts.

També et pot interessar

stats