Presó provisional per a dos dels detinguts pels robatoris violents a les pedanies de València

Els assaltants triaven víctimes vulnerables i assaltaven el domicili de matinada

Imatge d'arxiu d'un dels detinguts
Imatge d'arxiu d'un dels detinguts / Guàrdia Civil

La titular del jutjat d'instrucció 10 de València, en funcions de guàrdia d'incidències, ha decretat este dilluns l'ingrés a la presó provisional, comunicada i sense fiança de dos dels homes detinguts com a presumptes autors de diversos robatoris amb violència i intimidació de les pedanies del sud de València. 

Els detinguts queden investigats, inicialment, en una causa oberta per quatre delictes de robatori amb violència i intimidació en casa habitada i lesions, la investigació de les quals dirigeix el jutjat de primera Instància i instrucció 4 de Sueca. La magistrada de guàrdia de València ha acordat inhibir-se de les actuacions practicades este dilluns en favor d'eixe jutjat de Sueca, segons ha informat el Tribunal Superior de Justícia de la Comunitat Valenciana.

Agents de la Guàrdia Civil van detindre divendres passat quatre homes d'entre 16 i 57 anys com a presumptes autors dels violents robatoris i assalts a ancians registrats en els últims mesos en diverses pedanies de la ciutat de València, entre elles la Punta, i altres municipis.

Els delictes comesos, segons la Guàrdia Civil, s'emmarquen dins d'un modus operandi “molt específic” que seguien els assaltants: triaven les víctimes vulnerables per les seues característiques —persones d'avançada edat i en alguns casos residien en solitari— i assaltaven el domicili a la matinada. Per a això, i aprofitant-se de la “poca o nul·la capacitat de reacció” dels habitants, els despertaven, els intimidaven i agredien amb l'exigència d'obtindre un botí de diners i joies que, en la majoria dels casos, era “escàs”. La vulnerabilitat de les víctimes era “la característica buscada” per a dur a terme estes accions, segons l'institut armat.

Un dels últims assalts va ocórrer el passat 10 d'abril a la Punta, on diversos homes van agredir una dona de 84 anys en el seu domicili. La víctima, a qui els assaltants van emmanillar i van colpejar, presentava diverses ferides al cap a conseqüència

També et pot interessar

stats