Passen a disposició judicial els dos menors detinguts pels robatoris violents a les pedanies de València

Delegació de govern ha assegurat que l'operació policial no acaba amb les detencions

Una de les víctimes dels brutals robatoris que han tingut lloc a les pedanies del sud de València / À Punt NTC

Dos detinguts pels robatoris amb violència extrema que estaven atemorint la gent gran de les pedanies del sud de València són menors i han passat a disposició del jutjat de Sueca este dissabte, mentre que els altres dos, adults, ho faran el pròxim dilluns. Els presumptes autors dels fets són quatre homes de 16 a 57 anys, segons va detallar este divendres la Guàrdia Civil.

La detenció dels presumptes culpables va tindre lloc este divendres en una casa ocupada de Natzaret, després de cinc mesos actuant per la zona. La delegada del govern espanyol a la Comunitat Valenciana, Pilar Bernabé, ha assegurat este dissabte que l'operació policial no acaba amb les detencions: "continuarem i mantindrem reunions periòdiques amb la subdelegació del govern i amb les forces i cossos de seguretat de l'estat perquè els nostres veïns i veïnes puguen estar tranquils".

Els delictes comesos s'emmarquen en un modus operandi molt específic, on els presumptes autors, després de triar les víctimes per les seues característiques (persones d'edat avançada i, en alguns casos, que vivien a soles), feien l'assalt al domicili a altes hores de la matinada. Per a això, sabedors de la poca o nul·la capacitat de reacció dels habitants, despertaven les víctimes intimidant-les i agredint-les amb l'exigència d'obtindre un botí de diners i joies que en la majoria dels casos era escàs", segons va explicar la Benemèrita.

"Estàvem dormint al llit, van entrar i van anar directes a pegar", recorda per a À Punt NTC Lourdes Salcedo, una veïna de la pedania de la Font d'en Corts, víctima d'un dels robatoris. "L'altre em va agafar a mi i jo vaig tindre la tranquil·litat de no cridar, de no alterar-me perquè no feren més mal del que estaven fent", explica.

Malauradament, hi ha un dany més difícil de superar i que ha deixat seqüeles en part del veïnat: el dany psicològic. "T'envaeixen la teua propietat amb sorpresa i et queda un trauma per a molt de temps. És un aspecte que no es pensa ni es valora, i és el més important", assegura Jesús Nacher, víctima de robatori.

També et pot interessar

stats