El president de la Diputació de Castelló: "El vent porta el foc cap a l'Alt Millars. Aquest front és ja el cap de l'incendi"

José Martí confirma que la Generalitat està preparant un dispositiu per a evacuar Cirat si la situació empitjora

El president de la Diputació de Castelló, José Martí
El president de la Diputació de Castelló, José Martí / À Punt NTC

El primer pronòstic del matí sobre l'evolució de l'incendi de Villanova de Viver no és favorable. Del reconeixement aeri de primera hora del matí s'extrau una conclusió preocupant: "El front de Castelló és ja el cap de l'incendi. El vent porta el foc cap a l'Alt Millars" en direcció est, mentre "el d'Aragó està quasi sense flama". La informació l'ha traslladada des del centre de comandament avançat el president de la Diputació de Castelló, José Martí. Ha explicat que el fum està complicant el treball dels mitjans aeris, per això se centra l'actuació en els helicòpters i limita la de les avionetes, per l'escassa visibilitat.

Martí ha advertit que, a causa de l'evolució del foc, ara mateix no es pot descartar el desallotjament preventiu del municipi de Cirat, encara que ha advertit que és només una possibilitat, que es prepara per si empitjora la situació, a fi d'assegurar, amb antelació suficient, la màxima protecció a la ciutadania.

El president de la Diputació de Castelló també ha avançat la possibilitat que es produïsca el trasllat d'algunes persones d'edat avançada evacuades de municipis com Vilanova, Montant, Aranyel i Montanejos, que han passat la nit al poliesportiu de Sogorb (Alt Palància), cap a hotels i residències de la veïna Navaixes.

A les onze del matí hi ha prevista una reunió tècnica dels comandaments del dispositiu d'extinció, amb presència de la consellera de Justícia Gabriela Bravo, per a avaluar la situació. Després està previst que es concrete de manera més precisa la situació actual, l'abast de l'incendi i la previsió d'acció per a les pròximes hores.

També et pot interessar

stats