La Generalitat atribueix a una "mala pràctica agrícola" la possible causa de l'incendi de l'Alt Millars

Aquest dijous s'havia activat la preemergència per risc alt d'incendis a l'interior de Castelló

En imatge, el foc des de Vilanova de Viver durant la nit
En imatge, el foc des de Vilanova de Viver durant la nit / Europa Press

El secretari autonòmic de Seguretat i Emergències José María Àngel ha avançat a Les notícies del matí que l'origen de l'incendi de l'Alt Millars podria estar en una crema agrícola. Segons ha explicat, tot i la provisionalitat d'aquest diagnòstic, a l'espera de la investigació dels tècnics de la conselleria de Medi Ambient i la Guàrdia Civil, la Generalitat treballa amb la hipòtesi "d'una mala pràctica agrícola" en algun punt de la zona.

Aquest dijous, el Centre de Coordinació d'Emergències havia activat la preemergència de nivell taronja per risc alt d'incendis a l'interior de Castelló.

Àngel ha informat que el foc continua descontrolat, encara que la millora de les condicions d'humitat ha reduït lleugerament la intensitat de les flames i ha permés els operatius d'extinció terrestre diversos ancoratges, punts de seguretat per a frenar l'avanç del foc.

Per a les pròximes hores el secretari autonòmic anticipa una meteorologia menys favorable, per la previsió de temperatures de 25 graus a la zona i menys humitat.

La Generalitat té previst desplegar 18 mitjans aeris per a combatre el foc. La lluita des de l'aire, coordinada amb els efectius terrestres, serà fonamental donada la complicada orografia de la zona, plena de barrancs i indrets de difícil accés a peu i per carretera. Àngel ha destacat com a factor d'avantatge la proximitat del pantà d'Arenós, que permetrà descàrregues molt consecutives.

També et pot interessar

stats