L'alcalde de Montanejos: "Soc pessimista. El municipi està envoltat de vegetació i la situació és alarmant"

Miguel Sandalinas ha compartit la seua preocupació per l'avanç de les flames, després d'una nit menys favorable de l'esperat, en una zona amb gran massa forestal que pateix una intensa sequera

Vista des de l'incendi en el límit entre l'Alt Millars i Terol
Vista de l'incendi en el límit entre l'Alt Millars i Terol / Manuel Bruque (Efe)

L'evolució de l'incendi de Vilanova de Viver durant la nit ha sigut menys favorable del que esperaven els municipis veïns de l'Alt Millars. Tot i el descens de la humitat, el foc ha continuat avançat fora de control, la qual cosa ha obligat a desallotjar dos municipis més, Montant i Aranyel. L'alcalde d'un dels primers a evacuar-se, Montanejos, s'ha confessat "pessimista" en Les notícies del matí. "Estem preocupats. Montanejos està envoltada de vegetació i la situació és alarmant. Estem en mans de la natura", ha explicat Miguel Sandalinas en una connexió telefònica.

La població de Montanejos, més de 600 persones, ha sigut allotjada temporalment al poliesportiu de Sogorb. Sandalinas ha celebrat la decisió preventiva tot i que en aquell moment les flames estaven a molta més distància, per a anticipar-se a una evacuació segura en la nit, més traumàtica i complicada.

El foc continua lluny del municipi "relativament", recorda l'alcalde, que adverteix que la gran envergadura de l'incendi, la densitat de la vegetació que els envolta i, sobretot, la falta de precipitacions a la zona l'obliga a situar-se en un escenari de tanta incertesa com preocupació. "Ni recorde des de quan no plou", ha afirmat Sandalinas, que adverteix que si bé la zona és rica en aigües subterrànies, "la superfície està seca".

Segons els registres del departament de Meteorologia d'À Punt, en els últims tres mesos les pluges han sigut marginals a la zona. Montanejos ha replegat de 15 a 25 litres a l'hivern, sis vegades menys de l'habitual, que és de 100 a 120 litres.

En aquest escenari, l'alcalde confia en el factor diferencial que pot suposar la proximitat del pantà d'Arenós, que facilita descàrregues continuades en trajectes curts als mitjans aeris.

També et pot interessar

stats