La Policia Nacional impulsa una nova campanya internacional per a localitzar Antonio Anglés

Divulgarà per Europa la imatge del coautor del triple crim d'Alcàsser i demanarà col·laboració ciutadana per a trobar-lo

En imatge, l'antiga fitxa policial d'Antonio Anglés
En imatge, l'antiga fitxa policial d'Antonio Anglés / À Punt NTC

La secció de fugitius de la Comissaria General de Policia Judicial impulsarà de nou la cerca internacional d'Antonio Anglés, el principal sospitós del triple crim d'Alcàsser, a través d'una campanya divulgativa per tot Europa en què es demanarà col·laboració ciutadana per a localitzar el pròfug. El jutjat d'instrucció número 6 d'Alzira, que dirigeix la investigació, ha respost de manera favorable a la petició policial d'emprar el perfil d'Anglés de manera pública per a la campanya en què també participarà l'Europol i que podria arrancar "les pròximes setmanes", segons l'escrit policial, del qual es fa ressò l'Agència Efe.

La petició policial ve precedida de les noves diligències que el jutjat ha activat en els últims mesos sobre el cas, entre les quals hi ha una nova orde de registre dels vehicles d'Anglés i Miquel Ricart, l'únic condemnat pel crim, del qual estan a punt de complir-se trenta anys.

L'acusació que representa l'Associació Laxshmi per a la Lluita Contra el Crim i la Prevenció, ha anticipat a la jutgessa que li entregarà en breu un nou informe que ha elaborat el criminòleg Félix Ríos per a justificar la necessitat de noves diligències, a partir de l'anàlisi de la fugida d'Anglés i tenint en compte les revelacions periodístiques dels últims anys.

Entre les peticions, es recomana comparar l'ADN del pròfug amb mostres no identificades que es van trobar en els anys 90 a la costa oriental irlandesa i occidental d'Anglaterra, entre altres gestions que confirmen la hipòtesi que Antonio Anglés poguera haver arribat viu a Irlanda de polissó en l'embarcació City of Plymouth. La tesi ha cobrat força arran d'investigacions periodístiques com l'obra El fugitiu, de Genar Martí i Jorge Saucedo, en què el capità de l'embarcació suggereix que un membre de la tripulació del vaixell va ajudar Anglés a fugir.

En aquest sentit, el nou informe pericial també recomana gestions amb la policia irlandesa i portuguesa a fi d'analitzar la documentació confiscada al polissó del Plymouth -presumptament Anglés- i localitzar un suposat periodista que hauria parlat amb ell per radiotelèfon el 24 de març del 1993.

Trenta anys del triple crim d'Alcàsser

La incertesa sobre el parador d'Anglés manté oberta la ferida sobre el triple assassinat, del qual es compliran en breu trenta anys. Uns apicultors van localitzar els cadàvers de les joves Míriam, Toñi i Desirée, tres veïnes d'Alcàsser d'entre 14 i 15 anys, en una partida rural el gener del 1993, dos mesos després de la seua desaparició. Les autòpsies van confirmar que van ser torturades i violades abans de morir d'un tir. La sentència va atribuir l'autoria al pròfug Antonio Anglés i al seu company Miquel Ricart, que es troba en llibertat després d'haver complit vint-i-un dels 170 anys de presó a què va ser condemnat.

També et pot interessar

stats