La jutgessa que investiga la fugida d’Antonio Anglés acorda nous testimonis a la causa

Es tracta d’un mariner i dos tripulants del vaixell en el qual suposadament va fugir el principal sospitós del cas Alcàsser

El cartell editat pel Ministeri de l'Interior en 1993 per a la cerca d'Anglés
El cartell editat pel Ministeri de l'Interior en 1993 per a la cerca d'Anglés / Arxiu

El jutjat d'instrucció número sis d'Alzira (València) que investiga la fugida d'Antonio Anglés, ha incorporat noves diligències al procediment per a interrogar nous testimonis de mariners del City of Plymouth, vaixell amb el qual se sospita que el presumpte autor del triple crim d'Alcàsser va poder fugir a Irlanda com a polissó el 1993.

L'Audiència de València ha estimat el recurs d'apel·lació formulat per l'acusació popular, l'Associació Clara Campoamor, i disposa que el jutjat instructor practique unes diligències ampliatives sol·licitades a partir del resultat de l'Ordre Europea d'Investigació.

Aquelles diligències van permetre localitzar i tornar a interrogar alguns membres de la tripulació del vaixell que cobria el trajecte Lisboa-Dublin al març de 1993 en el qual suposadament va viatjar com a polissó Antonio Anglés.

Després de rebre l'acte de l'Audiència, el Jutjat d'Instrucció 6 d'Alzira ha acordat la pràctica de noves diligències, que consisteixen en la unió a la causa judicial d'una fotografia exhibida per la Policia a un mariner del citat vaixell mercant i l'interrogatori com a testimoni d'aquest mariner i el d'altres dos membres més de la tripulació, igualment en qualitat de testimonis.

També ha acordat que la Policia tracte d'identificar a l'empleat d'una agència de transports que va contactar en el seu moment per telèfon amb el vaixell mercant.

.

Els magistrats de l'Audiència entenien que aquestes diligències "tenen una finalitat útil i pertinent per a la continuació del procediment, consistent en la localització de l'investigat, i resulten proporcionades a l'evident gravetat dels fets delictius objecte de recerca". Ara ja estan incorporades a la causa.

Antonio Anglés és el principal sospitós del segrest, violació i assassinat les tres adolescents d'Alcàsser, Míriam, Toñi i Desirée, el 1993. Però el condemnat a 170 anys de presó en el seu moment va ser Miguel Ricart, encara que va sortir de presó el 2013 després de desactivar-se la doctrina Parot.

També et pot interessar