Un jutjat d'Alzira ordena inspeccionar de nou els vehicles d'Anglés i Ricart

Els estudis genètics dels anys 90 no trobaren proves de la presència de les víctimes en els turismes i només van posar nom a set dels 165 pèls que s'hi localitzaren

Opel Corsa blanc de Miquel Ricart
Opel Corsa blanc de Miguel Ricart / À Punt

El jutjat d'Alzira que investiga el cas Alcàsser ha ordenat una segona inspecció dels vehicles de Miquel Ricart i Antonio Anglés, segons avança Las Provincias. La magistrada Elisa Fort ha atés la petició de l'Associació Laxshmi per a la Lluita contra el Crim i la Prevenció, que argumenta que no hi ha proves forenses als turismes (un Opel Corsa i un Seat Ronda) sobre la presència de les tres víctimes del crim, Míriam, Toñi i Desiré.

L'anàlisi inicial va identificar 165 pèls als dos vehicles, però només es va poder extraure l'ADN de set, que corresponien a Miquel Ricart i Roberto Anglés, un dels germans de l'autor material, que mai va ser inculpat, ja que la Guàrdia Civil va descartar la seua participació en els fets. Ara els dos turismes es tornaran a inspeccionar amb noves tècniques i reactius.

L'Opel Corsa de Ricart és una de les peces clau de la investigació, que considera que les xiquetes d'Alcàsser van ser traslladades en aquest turisme a la caseta de la Romana on van ser assassinades, ara fa 28 anys. La jutgessa ha valorat en els últims anys la destrucció d'aquest turisme i el d'Anglés, per la falta de rellevància per a la investigació, una possibilitat que ha frenat l'oposició de l'acusació popular, que exerceix l'associació Clara Campoamor. 

La nova inspecció als vehicles ha transcendit després d'una nova instrucció de la jutgessa d'Alzira perquè l'Institut Nacional de Toxicologia analitze mig centenar de pèls que es van descartar en els estudis genètics que es van fer en la dècada dels noranta. 

Darrere d'aquestes proves hi ha l'objectiu de reforçar l'acusació contra Anglés i poder jutjar-lo en el cas que se'l localitze amb vida abans que prescriga el triple crim.

El mateix objectiu segueix la decisió de la magistrada de febrer de 2020, quan va emetre una comissió rogatòria internacional per a prendre declaració a la tripulació del City of Plymouth, l'embarcació en què Antonio Anglés va intentar fugir a Irlanda com a polissó l'any 1993.

També et pot interessar

stats