Cas Alcàsser: “Si s’arriba al mariner que va ajudar Anglés es podria saber si es va ofegar”

28 min.

Els últims passos d’Antonio Anglés es van perdre en la fugida cap a les illes britàniques. Una pista amb molts caps solts, segons el periodista Genar Martí, un dels autors del llibre El fugitiu, que tracta de reconstruir el que va passar aleshores, en un moment en què el jutjat d'Alzira ha decidit prendre declaració a la tripulació del vaixell en què va fugir Anglés, el City of Plymouth. En una entrevista en Les notícies del matí, el periodista ha assegurat que creu que Anglés està viu i que la reapertura del cas pot aclarir algunes incògnites.

“Si s’arriba al mariner que va ajudar Anglés es podria saber si es va ofegar a la mar”, ha comentat. Genar Martí ha explicat que a Antonio Anglés el van tancar en un camarot després de descobrir-lo, i que s'hi va escapar dues ocasions, la qual cosa li fa pensar que va rebre ajuda d'algun mariner. “La porta estava perfectament tancada; algú el va deixar eixir”. A pesar d’això, el periodista se sorprén que els mariners, en el seu moment, desconeixien qui era Anglés. “No sabien que era un criminal”, ha assegurat.

Un altre punt que li sembla sorprenent és que les declaracions dels mariners arribaren al jutjat d’Alzira quatre anys després. Martí també ha tingut paraules sobre les teories conspiratòries que circulen al voltant del cas Alcàsser: “Ha fet molt de mal, també a la investigació”, ha afirmat. “Resulta tan atractiva que la gent la creu i la propaga; per això es posa en dubte qualsevol cosa; tots estan atemorits pel soroll que provoca”, ha comentat.

Continguts

stats