La Policia Local de València atén 81 persones sense llar per fred en l'última setmana

L'objectiu del dispositiu és el trasllat de persones a centres i albergs, assistències humanitàries i repartiment d'aliments i mantes.

Un agent de la Policia Local de València atén una persona sense llar en una imatge d'arxiu
Un agent de la Policia Local de València atén una persona sense llar en una imatge d'arxiu / Policia Local

La Policia Local de València ha atés un total de 81 persones que pernocten al carrer des del passat 5 de gener, davant el descens que han experimentat les temperatures. Es tracta d'actuacions de la Unitat X-4, especialitzada en l'atenció a persones sense recursos, i de la Unitat de Convivència i Seguretat (UCOS). "És una xifra alta i evidència l'impacte que estan tenint temperatures tan baixes", segons ha assenyalat el regidor de Protecció Ciutadana, Aarón Cano.

En només dos dies, diumenge i dilluns, quan les temperatures anaven descendint progressivament fins a situar-se en les referències negatives, els agents han atés a 42 persones i han realitzar cinc trasllats a albergs municipals.

L'edil ha admés "preocupació" davant la situació que estan patint les persones que són als carrers. "Són temperatures molt baixes, a les quals no estem acostumats a la ciutat i que suposen un repte major per al dispositiu que treballa cada dia des de la Policia Local en col·laboració amb Serveis Socials de l'Ajuntament de València i Creu Roja", ha recalcat Aarón Cano.

El dispositiu de la Policia Local de València es mantindrà durant els últims dies en estret contacte amb els serveis socials municipals i la Creu Roja. L'objectiu és el trasllat de persones a centres i albergs, el repartiment d'aliments, les assistències humanitàries i el repartiment de mantes i elements d'abric.

També et pot interessar

stats