La Policia dispersa botellots a València la primera nit en què es considera falta greu

Els agents també han desallotjat un pub on es multiplicava per sis el límit d’aforament i estava obert fora de l’horari permés

La policia dispersa botellots durant la nit de divendres a València

La mitjanit d’aquest dissabte han entrat en vigor les noves mesures restrictives de la Generalitat per a frenar l’augment de contagis entre les persones més joves, entre elles el tancament de l'oci nocturn i l'avançament a les 00:30 de l'horari de tancament de la restauració. Tant la Policia Local de València com la Policia Nacional han hagut de dispersar botellots als voltants de la plaça d’Hondures i l’avinguda de Blasco Ibáñez. 

Els agents també han desallotjat un pub que estava obert fora de l’horari permés i que incomplia la normativa vigent. Pel que fa a l’aforament, multiplicava per sis el màxim establit: hi havia huitanta persones dins i no respectaven l’ús obligatori de la mascareta.

El nou paquet de mesures, que ja han entrat en efecte, n’inclou algunes especialment dirigides a eliminar els botellots que s’han pogut veure durant les últimes setmanes en molts municipis valencians. El Consell ha modificat la consideració del botellot com a falta lleu i passa a considerar-se falta greu, per la qual cosa podrà castigar-se amb multes que poden arribar a 30.000 euros. A més, s’ha reduït l’horari de venda d’alcohol en supermercats i botigues, ara fins a les 20:00 hores.

La Generalitat vol impulsar dues mesures més que necessiten l’aval del Tribunal Superior de Justícia per a poder implantar-se, ja que comporten la limitació d’alguns drets fonamentals arreplegats per la Constitució.

Una és el toc de queda entre la una i les sis de la matinada als municipis que tinguen una incidència acumulada i un nombre de positius elevades. Segons avançà el president Ximo Puig, a hores d'ara serien vora 40 municipis.

L’altra és la limitació de les reunions socials, tant en espais públics com privats, a un màxim de deu persones.

 

S’espera que el tribunal es pronuncie sobre aquestes dues mesures aquest dilluns a migdia, però experts i expertes amb què ha parlat À Punt consideren que les avalarà perquè no són mesures exagerades per a evitar el col·lapse sanitari.

També et pot interessar

stats