Es preveu que el TSJ avalarà les mesures proposades pel Consell

Diversos experts consultats consideren que s'hauria de desplegar una legislació específica per a no haver de recórrer als tribunals en situacions que es repeteixen en el temps.

Les reunions amb amics i familiars continuen estant darrere de la majoria dels nous contagis
Les reunions amb amics i familiars continuen estant darrere de la majoria dels nous contagis / À Punt NTC

Dues de les noves mesures restrictives que vol imposar el Consell depenen de la validació del Tribunal Superior de Justícia de la Comunitat Valenciana. Es tracta de l’aplicació del toc de queda en alguns municipis i la restricció de les reunions de més de deu persones.

Comporten limitacions dels drets fonamentals arreplegats en la Constitució, però no són mesures desgavellades, ja que es pretén evitar el col·lapse sanitari i el tribunal les avalarà de la mateixa manera que ho ha fet en ocasions anteriors.

No obstant això, adverteixen l'administració que cal tindre molta cura a l'hora de plantejar per què són necessàries. La jurista Victoria Rodríguez ha recordat en declaracions a À Punt que fa només una setmana que el primer estat d’alarma va ser declarat inconstitucional. 

Encara que els governs poden recórrer als tribunals, grups de juristes demanen una legislació específica per a aquestes situacions que es repeteixen en el temps i que no s'haurien de judicialitzar.

També et pot interessar

stats