Noves mesures: quines entren en vigor dissabte i quines estan pendents de l'aval de la justícia?

T’expliquem quines mesures anunciades per la Generalitat entren en vigor aquest mateix cap de setmana i quines encara estan pendents d’aprovar-les el TSJCV

Mesures que entren en vigor a partir d'aquest dissabte
Mesures que entren en vigor aquest dissabte / Miguel Ángel Fernández Reino

Davant de l'avanç dels contagis, sobretot entre els joves, i l’increment exponencial de la variant delta, el Consell ha pres una nova bateria de mesures que ha anunciat el president Ximo Puig en una compareixença al Palau de la Generalitat aquest dijous. Les noves mesures afecten especialment l'oci nocturn i la restauració, entren en vigor la mitjanit de divendres i estaran actives fins al 25 de juliol. Algunes s'activen el cap de setmana i altres encara estan pendents de l'aval que el Consell demanarà a la justícia.

Mesures que entren en vigor aquest cap de setmana

Tancament de l’oci nocturn

Ximo Puig ha anunciat el tancament de tot l'oci nocturn i que els establiments que decidisquen obrir sols podran funcionar com a bars i cafeteries i tancar a les 00:30 hores. El president de la Generalitat ha lamentat "profundament aquesta decisió" i ha anunciat que, a canvi, ampliaran en 4,8 milions més les ajudes al sector perquè tinguen "la màxima compensació possible".

S’avança el tancament de bars i restaurants

L’altra mesura anunciada en la roda de premsa d’aquest dijous és l’avançament del tancament de la restauració. A partir d’aquest dissabte, 10 de juliol, bars i restaurants hauran de tancar a les 00:30 i hauran de deixar de servir menjar i begudes a les 00:00.

D’altra banda, Puig també ha anunciat que torna la limitació de persones per taula: 10 a les terrasses i sis a l’interior dels establiments.

Es redueix l’aforament dels espectacles massius

Una tercera mesura que entrarà en vigor aquest dissabte és que els espectables massius passen de 4.000 a 3.000 de màxim en exteriors i de 3.000 a 2.000 en espais tancats.

Els botellots passaran a ser falta greu

El president ha explicat també que buscarà la col·laboració de les forces i cossos de seguretat de l'Estat, en una reunió amb la delegació del govern, per tal d’arribar a la "màxima vigilància" per a evitar els botellots al carrer. "Sabem que no es podem fer, però hem d'aconseguir que no es facen. I qui ho faça, que li coste car", ha dit. El botellot passarà a ser una falta greu i es redueix l'horari de venda d'alcohol (llei de sanitat de 2014) i es fixarà dues hores abans d'ara, a les 20:00 hores.

Mesures pendents de l’aprovació del TSJCV

Toc de queda per municipis

Una de les mesures pendents de l’aval del Tribunal Superior de Justícia valencià és la imposició del toc de queda entre la 01:00 i les 06:00 hores als municipis amb més incidència i positivitat, que ara són uns quaranta.

Limitar les reunions socials

L’altra mesura que no pot entrar en vigor sense l’aval jurídic del TSJCV és la limitació de les reunions socials a un màxim de deu persones, tant en espais públics com privats.

 

També et pot interessar

stats