Què sap la població més jove d’ETA?

La història més recent d'Espanya encara no està en els plans d'estudis

Què sap la població més jove d’ETA?

Gran part de l'estudiantat que ara està a la universitat ni tan sols havia nascut quan ETA va cometre els crims més greus. Han sentit parlar-ne a casa o als mitjans de comunicació, però reconeixen que els falta informació. Realment no ho tenen fàcil per a saber de la banda terrorista, perquè aquesta història tan recent d'Espanya no està en els plans d'estudis. 

Eren xiquets i xiquetes quan ETA va deixar definitivament les armes fa deu anys i a pesar que un equip d’À Punt ha anat a preguntar l’estudiantat universitari, la majoria reconeix que els falta informació. “Els meus pares m’han contat coses, però tampoc sé molt perquè no me'n recorde”, asseguren. 

Si se’ls pregunta per atemptats concrets, alguns sí que saben el que li va costar la vida al regidor del Partit Popular a Ermua, Miguel Ángel Blanco.

El terrorisme d'ETA no és encara matèria d'estudi als programes escolars ni tan sols en carreres com Història. Per això, a banda del paper del cine o els mitjans de comunicació en la difusió, especialistes en sociologia subratllen la importància de polítiques i actes que ajuden a mantindre la memòria col·lectiva.

Els experts consideren que seria bo que els currículums de l'educació secundària incorporaren qüestions de la història recent per a ajudar l'alumnat a posar en context l'actualitat.

També et pot interessar

stats