La Pobla de Vallbona celebra la primera Fira de la Ceba
L’hortalissa sempre ha sigut símbol i emblema d'aquesta localitat del Camp de Túria
La Pobla de Vallbona celebra aquesta setmana la primera Fira de la Ceba, una hortalissa que sempre ha sigut símbol i emblema d'aquesta localitat del Camp de Túria, que l'ha cultivada des de fa segles.
El municipi acollirà tasts, actes festius i conferències per a posar en valor un producte fonamental de la dieta mediterrània a vegades poc reconegut. A més, com a premi se'n repartiran més de 1.000 quilos al mercat municipal.
A la Pobla de Vallbona encara queden cinc magatzems, d'on ixen cada dia 200.000 quilos de ceba, tant seca com tendra. I com tota hortalissa, aquestes setmanes ha pujat de preu, encara que uns pocs cèntims.
La fira pretén que aquest ingredient tan bàsic en els plats diaris dels valencians tinga el reconeixement que mereix. Paco Santamaría, xef del restaurant el Vermut, creu que la ceba no és la gran oblidada de la cuina, sinó que no té el protagonisme que deuria. “No hi ha cuina on no s’estiga treballant amb ceba, o on no siga un producte imprescindible”, assegura.
Aquesta setmana es podran tastar en els restaurants de la Pobla de Vallbona plats de la mà del xef Paco Santamaria. Meravelles que juguen amb les textures de les cebes i que faran plorar a més d'un i no precisament per pelar-les.