La pluja carrega els pantans de les conques del sud

La solta d’aigües a l’embassament de Benaixeve, a la conca del Xúquer, provoca xicotetes inundacions en el tram final del Túria

El riu Algar, en el tram final a Altea, en una imatge de dimecres de vesprada
El riu Algar, en el tram final a Altea, en una imatge de dimecres de vesprada / À Punt NTC

En la novena jornada de pluja continuada al territori valencià, la caiguda en les últimes hores no han provocat danys significatius, però sí que estan fent créixer els nivells dels embassaments, sobretot a les conques del sud, el que pot comportar alguns problemes. A Altea, l’Ajuntament ha tallat alguns vials que passen per damunt del riu Algar per la crescuda del cabal, especialment en el tram final quan al llit es troba amb la mar, després de l'obertura de les comportes de l'embassament de Guadalest.

La Confederació Hidrogràfica del Xúquer, a través de Twitter, va anunciar aquest dimecres de vesprada que no tenia previst obrir les comportes “a curt termini”, de fet encara queda capacitat en aquest embassament.

Uns altres pantans, com el de Beniarrés (Comtat) estan al 80% de la capacitat després de la pluja de les últimes hores.

Aquests embassaments, amb menys capacitat que uns altres del territori, s'han omplit ràpidament amb les últimes pluges que, en general, estan sent beneficioses per al territori després d'una tardor i un hivern extremadament secs.

De fet, amb tota l'aigua recollida, que deixa xifres de rècord en molts observatoris, la Comunitat Valenciana encara està hidrològicament per sota dels nivells que tenia l'any passat per aquestes dades i a la conca del Segura, en nivells mínims.

A la del Xúquer, l'embassament que està al cent per cent és del Benaixeve i la solta d'aigua ha provocat xicotetes inundacions a la part baixa del Túria.

Les últimes hores deixen moltes precipitacions acumulades en zones altes com Barx, a la Safor, on ja han caigut més de 50 litres hui dijous, o a la Vall d’Ebo, a la Mariana Alta, on n'han recollit vora una trentena.

Els bombers han tingut unes últimes hores tranquil·les, sense incidents destacables. A la Plana Baixa continua l’alerta hídrica, decretada dimecres al migdia, davant el risc d’inundacions perquè els llits que baixen de la serra d’Espadà van molt carregats.

També et pot interessar

stats