La Guàrdia Civil localitza un pastor que feia un dia que estava aïllat a la muntanya, a Catadau

L'han trobat en el paratge conegut com les Pedrisses i en bon estat de salut

L'home va ser rescatat al paratge de “Las Pedrizas” de Catadau
El pastor localitzat al paratge de les Pedrisses de Catadau / Guàrdia Civil

La Guàrdia Civil de Llombai i el Servei Aeri de la Guàrdia Civil de la sisena zona ha localitzat a un home de 62 anys, de nacionalitat espanyola, que feia més de 24 hores que estava incomunicat en el paratge conegut com les Pedrisses, al terme municipal de Catadau.

Aquest dilluns, a les 10:00 hores, familiars d'un home de 62 anys es van personar en les dependències de la Guàrdia Civil de Llombai. Van informar els agents que el dia anterior havia eixit a pasturar a les ovelles i no havia tornat.

Els familiars també van comunicar als agents que el telèfon mòbil no donava senyal i en l'última conversa telefònica que van tindre els va fer saber que estava plovent moltíssim, que amb els grans torrents era conscient que no podia tornar i que intentaria buscar refugi.

Els familiars havien intentat accedir a la zona amb els vehicles particulars, i asseguraven als agents que era impossible arribar per terra al lloc.

La Guàrdia Civil va posar immediatament en marxa el dispositiu de cerca i localització d'aquesta persona, format per diferents patrulles de la cos de Llombai, i també van activar el Servei Aeri de la Guàrdia Civil.

Les patrulles es van desplaçar cap a la zona que descrita, però la pluja i els torrents els van impedir el pas.

A les 13:00 hores de dimarts, el Servei Aeri de la Guàrdia Civil, fins i tot amb el mal temps i la poca visibilitat, va localitzar a l'home. L'helicòpter va aconseguir aterrar i l'home els va explicar que estava bé i que el seu telèfon mòbil s'havia quedat sense bateria. A més, va informar els agents que estava cuidant de les ovelles i que tornaria a la casa quan parara de ploure, que tenia roba, queviures i un refugi en un corral.

L'home, després d'agrair el treball dels agents, va demanar que comunicaran a la família que es trobava bé per a no preocupar-los.

També et pot interessar

stats