Emergències decreta l’alerta hídrica a la Plana Baixa pel risc d’inundacions

Els bombers treballen per a rescatar dues persones atrapades en un camí d’Onda

El riu Anna, al seu pas per Borriana, en una imatge d'aquest dimarts
El riu Anna, al seu pas per Borriana, en una imatge d'aquest dimarts / Domenech Castelló (Efe)

El Centre de Coordinació d'Emergències de la Generalitat ha decretat l’emergència de situació 0 a la Plana Baixa per alerta hídrica per la possibilitat que puga haver-hi inundacions que comporten cert perill per a les persones o els béns.

Aquesta alerta, inicialment no estava prevista, però el Centre d’Emergències l’ha emesa al migdia. El fet de decretar-la no implica necessàriament que hi haja desbordaments, però prepara els dispositius d'emergències per a atendre possibles inundacions.

La pluja continua batent el territori i, encara que no són tan intenses com les de la nit de dilluns, a les comarques del nord ja plou sobre mullat. Als pobles de la serra d’Espadà ha plogut molt en els últims dies, una aigua que fa cap als rius i barrancs, que incrementen el seu cabal a poc a poc fins a les desembocadures a municipis de la Plana Baixa. De fet, per aquest mateix motiu, poblacions com Borriana o Moncofa ja van passar una nit tensa dilluns.

Les previsions assenyalen un augment de les precipitacions, que seran més generals i més intenses, al llarg d'aquest dimecres. Demà dijous també s'esperen, sobretot a la província de València i la de Castelló.

Rambles perilloses

Tres dotacions de bombers del Consorci de Castelló treballen en el rescat de dues persones que han quedat atrapades a l'interior del vehicle quan intentaven seguir per un camí, el de la Rambla, que travessa un llit que anava de gom a gom.

Tot i que fins ara no s’estan registrant precipitacions intenses, els rius i barrancs, inclús els que solen anar secs, porten molta aigua perquè arrepleguen tota la que ha caigut a les capçaleres dies enrere. Per això, es recomana no travessar cap gual, malgrat conèixer el terreny. 

D'altra banda, a Sant Mateu s'han desallotjat de manera preventiva dues vivendes, són les confrontants a una de deshabitada que s'ha esfondrat. Els bombers del parc del Baix Maestrat comproven ara si aquests habitatges tenen danys en l'estructura.

També et pot interessar

stats