Els registres de pluja seguiran creixent, sobretot dimarts de vesprada i dimecres

On més plourà serà a les comarques de l’interior de Castelló i a la Foia de Bunyol

Una carretera pròxima a la mar, en el terme de Canet d'en Berengues, negada per l'aigua
Una carretera pròxima a la mar, en el terme de Canet d'en Berenguer, negada per l'aigua / Raquel Segura (Efe)

Les pluges primaverals han entrat amb força al territori i els 300 litres per metre quadrat que han caigut en la confluència de València i Castelló o, fins i tot, els registres cridaners d'Eslida (373 litres) continuaran incrementant-se en les pròximes hores, especialment a partir d’aquest dimarts de vesprada i les 48 hores següents, quan està previst que s’instal·le sobre el territori valencià una altra borrasca.

Aleshores, les precipitacions que durà colpejaran especialment les comarques interiors de Castelló i la Foia de Bunyol. Allà es poden recollir fins a 140 litres per metre quadrat en 24 hores o 250 litres en les pròximes tres jornades.

L’Agència Estatal de Meteorologia ha decretat l’alerta groga per pluges aquests dimarts en tota la província de Castelló, la de València i també a la Marina. Per a demà, dimecres, aquesta alerta es manté i, en el cas de dijous, es redueix, però continua decretada en tota la província de Castelló i la meitat nord de la de València.

Amb les precipitacions fortes que s’esperen vindrà també el vent. Bufarà moderat o fort al litoral, el que complicarà la situació marítima i pot generar ones de fins a tres metres. El port de València i el de Sagunt estan tancats al trànsit des d’aquest dilluns de vesprada, encara que mantenen les connexions amb les illes Balears.

Les serres, ben mullades

Quan la nova borrasca afecte de ple el territori, caldrà estar atents a la situació perquè aquesta setmana ja es registren precipitacions importants als pobles de la serra d’Espadà i la Calderona o els pròxims al Mondúver, així com a les comarques de l’Alcalatén o l’Alt Maestrat.

El fet que torne a ploure allà complicarà la situació, no sols als llits que travessen aquestes comarques, sinó on van a desembocar, com ha ocorregut durant la passada nit a la Plana Baixa, la Ribera Baixa o el Camp de Morvedre.

 

També et pot interessar

stats