Les pluges donen una treva aquest dissabte i tornen amb força per a la jornada electoral

S’esperen precipitacions i ruixats durant la vesprada a les comarques d’Alacant i del sud de València

La gota freda descarrega 220 litres en 3 hores a Tavernes de la Valldigna
La gota freda a Tavernes de la Valldigna, en una imatge d'arxiu / À Punt NTC

El temps inestable i la gota freda que ha patit la Comunitat Valenciana durant bona part d'aquesta setmana donaran una treva dissabte. Però la calma durarà poc. Les previsions meteorològiques apunten que diumenge tornen les precipitacions i ho faran amb ganes. Les tempestes diumenge avançaran de sud cap al nord del territori valencià.

Les prediccions apunten que durant aquesta vesprada s’esperen de nou precipitacions, que seran localment fortes i persistents a les comarques d'Alacant i del sud de València, sense descartar que s'estenguen a la resta del territori. Això sí, els ruixats i tempestes remetran en les últimes hores, encara que el cel es mantindrà nuvolós.

Així i tot, les temperatures no baixaran. Les mínimes estan en lleuger ascens en la major part del territori, segons ha indicat l’Aemet, a excepció del terç nord, on es mantenen amb pocs canvis. La costa d’Alacant, a més, sofrirà vent del nord i nord-est, que pot augmentar d’intensitat. La inestabilitat es mantindrà durant la resta de la setmana pròxima.

Fa uns dies, municipis com Cabanes o Ontinyent superaven els 300 litres per metre quadrat. Segons ha indicat Aemet aquesta vesprada, "l'observatori provincial de Castelló, situat a Almassora (Plana Alta), no sols és el de més precipitació acumulada en les últimes 24 hores a Europa, sinó que també se situa en el top 5 mundial".

També et pot interessar

stats