Ple extraordinari del Consell sobre les ajudes pels grans incendis forestals

La Generalitat activarà oficines de resposta a l'emergència a la Vall d'Ebo i l'Alt Palància 

Incendi de Begís
Incendi de Begís / Consorci de Bombers de la Diputació de Castelló

El ple del Consell es reuneix aquest dimarts de manera extraordinària per a aprovar les ajudes als municipis afectats pels grans incendis d’aquest estiu. Segons va avançar el president de la Generalitat, Ximo Puig, durant aquest ple el Consell ja aprovarà mesures concretes de suport als afectats. En concret, als municipis amb infraestructures afectades pel foc, a les persones que hagen perdut béns i als agricultors i empreses afectades. Les ajudes formaran part d'un pla integral de recuperació de la comarca, tant a efectes econòmics com de reforestació. Tot en paral·lel a la declaració de zona catastròfica que ha aprovat el Consell de Ministres.

La Generalitat activarà oficines de resposta a l'emergència a la Vall d'Ebo i l'Alt Palància per a facilitar i centralitzar la tramitació de les ajudes pels grans incendis forestals de l'estiu. La consellera de Justícia, Gabriela Bravo, va anunciar la passada setmana l'obertura a l'Ajuntament de la Vall d'Ebo de la primera d'aquestes finestres úniques després de reunir-se amb els alcaldes dels municipis afectats pels incendis de la Marina, que han cremat vora 13.000 hectàrees. Té programada una altra reunió a partir de les 13:00 hores amb els responsables dels consistoris de l'Alt Palància, on el foc n'ha arrasat 19.000 més.

Les oficines, que dependran de l'Agència Valenciana de Seguretat i Resposta a les Emergències (Avsre) i disposaran de personal i recursos propis, donaran assessorament tècnic i administratiu als ajuntaments que, segons va recordar Bravo, són consistoris menuts sense capacitat ni personal per a gestionar les indemnitzacions que puga concedir l'Estat, la Generalitat i altres institucions.

Tota la informació es comunicarà al veïnat a través dels ajuntaments i, així mateix, s'activarà un telèfon i una adreça electrònica per a facilitar dubtes i evitar desplaçaments innecessaris.

En paral·lel, l'Avsre assumirà les actuacions necessàries per a recuperar la transitabilitat de les carreteres i camins encara afectats, que previsiblement començaran en les pròximes hores.

 

També et pot interessar

stats