La platja d’Almassora i el port d’Alacant, entre els 30 punts negres espanyols que superen el límit de pol·lució

L'informe alerta que la contaminació de l'aire repunta pel canvi climàtic i la recuperació del trànsit postpandèmia

Imatge d'arxiu de la platja d'Almassora / À Punt NTC

La platja d’Almassora i el port d’Alacant es troben entre la trentena de punts negres que superen a Espanya els límits legals de pol·lució. Ho ha denunciat l'informe de qualitat de l'aire del 2022 que elabora cada any Ecologistes en Acció. 

Pel que fa a la platja d’Almassora, durant quasi dos mesos del 2022 va superar amb escreix els màxims legals de partícules en pols, quasi el doble dels límits saludables establits per l'Organització Mundial de la Salut. De fet, va contaminar tant com el port de Barcelona.

Aquests nivells que no sorprenen les associacions d’afectats de la zona. Fa dècades que alerten de la preocupant qualitat de l'aire. “Fa molts anys que demanem un estudi de la qualitat de l’aire independent de les empreses que treballen al polígon del Serrallo i del Port de Castelló”, assegura Inés Turpín, portaveu de Frenem la Contaminació. 

L'informe alerta que la contaminació de l'aire repunta a la Comunitat Valenciana pel canvi climàtic i la recuperació del trànsit postpandèmia. Com a solució, aposten per formes de mobilitat més sostenible, i demanen als nous govern mesures contundents per a un present que respire menys pol·lució.

També et pot interessar

stats