Plataforma per la Llengua demana la retirada de la sanció al veí de Benetússer víctima d’una discriminació lingüística

L’organització considera el cas com “un clar exemple de criminalització de la víctima”

Francesc Xavier Tébar, amb la notificació de la sanció de 601 euros a la mà a les portes del centre de salut d'Alfafar / À Punt NTC

Plataforma per la Llengua País Valencià ha demanat aquest diumenge la retirada de la sanció de 601 euros al veí de Benetússer denunciat per un metge que es va negar a atendre’l en valencià al centre de salut d’Alfafar el passat mes de juny.

Antoni Royo, membre de l’executiva de l’organització, ha reclamat a la delegació del govern a la Comunitat Valenciana la revisió del cas i que aquest marque un precedent perquè no es torne a repetir. A més, demana que es reconega “l’equivocació” en el fet que s’haja aplicat la coneguda com a llei mordassa

Per a Royo, aquest és “un clar exemple de criminalització de la víctima”, ja que "l’altercat no el provoca el pacient quan entra a consulta parlant valencià, sinó el metge". Arran dels fets, anima a denunciar per a acabar amb aquesta marginació. 

“No és un cas de no enteniment lingüístic, sinó d’una discriminació ideològica”, ha emfasitzat aquest representant de Plataforma per la Llengua.

Royo assegura que no és possible que un metge que parle castellà i que faça "unes setmanes que viu al País Valencià" no entenga una conversa del seu camp d’especialització, ja que “es tracta de dues llengües llatines properes”. 

Segons ha pogut saber À Punt, el facultatiu denunciant ja ho havia fet abans per casos similars.

El senador de Compromís, Carles Mulet, ha informat en les xarxes socials que la coalició valencianista durà el cas a la cambra alta per a preguntar si s'arxivarà la sanció, demanar explicacions per la tramitació de la denúncia i mesures contra la valencianofòbia i plantejar la derogació de la Llei orgànica 4/2015 de protecció de la seguretat ciutadana.

També et pot interessar

stats