La Plataforma de l'Ensenyament Públic avisa el Consell de noves mobilitzacions

No defalliran alhora d'"instar el Consell a eliminar totes les traves econòmiques, burocràtiques, polítiques i jurídiques que posen en risc les escoles", amb una premissa comuna: "L'educació pública no es toca"

Manifestació de la Plataforma de l'Ensenyament Públic pels carrers de València este dijous
Manifestació de la Plataforma de l'Ensenyament Públic pels carrers de València este dijous / Rober Solsona (Europa Press)

La Plataforma en Defensa de l'Ensenyament Públic ha advertit este divendres a la Conselleria d'Educació que la vaga i les concentracions d'este dijous a les portes dels centres escolars són un "primer pols" contra la nova llei de "llibertat educativa" i anuncien noves mobilitzacions.

Asseguren que continuaran amb les mobilitzacions fins a aconseguir l'objectiu de "tindre una xarxa pública de centres educatius de qualitat i en valencià".

Així mateix, la plataforma assenyala que no defalliran amb l'objectiu d'"instar el Consell a eliminar totes les traves econòmiques, burocràtiques, polítiques i jurídiques que posen en risc les escoles", amb una premissa comuna: "L'educació pública no es toca".

La plataforma ha agraït i ha valorat "positivament" la resposta que les comunitats educatives van donar dijous a la seua convocatòria de protestes per a "fer front a les polítiques regressives" del govern del PP i Vox en la Generalitat.

"Amb esta primera crida hem aconseguit mobilitzar a milers de famílies, professorat, equips directius, estudiants i organitzacions sindicals i cíviques, a escala provincial, nacional i internacional, que ens han donat el seu suport", assenyala en un comunicat.

Amb esta mobilització, la plataforma denuncia el tancament d'aules d'infantil i primària, les retallades a les escoles d'idiomes, la paralització d'obres del Pla Edificant a les escoles, la falta de recursos a la inclusió, el "maltractament" al valencià en l'ensenyament, la implantació del districte únic "segregador" i un transport escolar "deficient".

Així mateix, reivindica una millora de les condicions laborals del professorat, que comporte increments retributius, la reducció d'hores lectives per a docents majors de 55 anys, l'augment de les plantilles i la baixada generalitzada de ràtios, entre altres mesures.

També et pot interessar

stats