Mazón respecta la vaga en l'educació pública però assegura que "la ideologia a les aules s'ha acabat"

El PSPV i Compromís han mostrat suport a la vaga convocada contra "la privatització i les retallades" posades en marxa pel "conseller més incompetent"

El conseller d'Educació este dijous en el ple de les Corts
El conseller d'Educació este dijous al ple de les Corts / José Cuellar (Europa Press)

El president de la Generalitat, Carlos Mazón, ha mostrat este dijous, en la sessió de control de les Corts, el seu "respecte total als que exerceixen el seu dret constitucional a la vaga" arran de l'aturada convocada en l'educació pública, i ha comentat: "Temps hi haurà per a veure'n el resultat".

No obstant això, posteriorment, en la seua resposta a Compromís, ha criticat algunes organitzacions del "planter meravellós" d'entitats que convoquen la vaga d'educació perquè en el seu nom apareixen els Països Catalans o el País Valencià. "Conclusió: la ideologia a les aules s'ha acabat i la llibertat avança", ha resolt.

Per la seua part, el PSPV i Compromís han mostrat suport a la vaga convocada pels sindicats STEPV, CCOO, UGT i COS (Coordinadora Obrera Sindical) contra "la privatització i les retallades" posades en marxa pel "conseller més incompetent".

Així, el síndic del PSPV, José Muñoz, ha recalcat que no és una vaga política, com va apuntar el conseller del ram, Juan Antonio Rovira: "No és així, és una vaga contra les polítiques de privatització, de retallades i de segregació de xiquets".

Muñoz, que lluïa un adhesiu en favor de la vaga, ha mostrat el suport "incondicional" del PSPV a l'aturada per "l'educació pública i de qualitat a la Comunitat Valenciana", així com el seu "suport rotund" contra els insults abocats pels socis de govern de Mazón, "acusant els professors de malfaeners i d'estómacs agraïts".

De la mateixa manera, Joan Baldoví, el síndic de Compromís —grup que ha penjat cartells de suport a la vaga als seus escons—, ha assenyalat que "milers de professors" s'han sumat a una vaga unitària contra la política del Consell.

També et pot interessar

stats