Planes es queda sense gasolinera i Benilloba podria ser la següent

La pujada generalitzada dels preus dels combustibles i haver d'assumir els costos del transport posen contra les cordes algunes gasolineres de l'interior de la Comunitat Valenciana

Planes es queda sense gasolinera / Á Punt NTC
Marc Gomar
21 de maig 2022 - 14:32

El preu de la gasolina ha tornat a pujar en l'última setmana i frega l’1,90 euros per litre. Una situació que fa que pobles de l'interior de la Comunitat estiguen pròxims a perdre les poques gasolineres que tenen.

Aquestes donen servei a molts xicotets pobles del voltant i han de fer-se càrrec no només del preu de les cisternes de gasolina, sinó també de les despeses del transport.

Al municipi de Planes (Comtat) fa ja dues setmanes que no tenen gasolinera i la més propera està a onze quilòmetres de distància, a Muro d'Alcoi (Comtat). Hi ha veïns de la zona que expliquen que en els trajectes poden quedar-se a mig camí perquè se'ls buida el dipòsit de tant d'apurar-lo.

Fede Català, propietari de la gasolinera de Planes, afirma que el govern espanyol no li està pagant els diners del descompte i que ell no pot fer-ho de la seua butxaca. La gasolinera es troba a l'interior i els transportistes de cisternes han de fer molts quilòmetres per arribar-hi, el que li suposa una gran despesa. "Estem plantejant-nos tancar", afirma Català.

Planes no és l'únic municipi afectat per aquesta situació, Benilloba ( Comtat) a vint quilòmetres de Planes es troba en la mateixa situació i aquest xicotet municipi de l'interior podria ser el pròxim a perdre la seua gasolinera.

Aquesta setmana, després d'un acte a la Generalitat, la ministra de Transports, Raquel Sánchez, ha afirmat que el seu equip estudia noves mesures arran de la pujada dels carburants, ja siga mantindre el descompte de vint cèntims o aplicar noves mesures.

També et pot interessar

stats