On estan les gasolineres més barates de la Comunitat Valenciana?

Dues cooperatives valencianes encapçalen el rànquing espanyol d'estacions de servei amb els preus més econòmics

El preu del carburant continua en ascens i assolint dades històriques. De fet, la gasolina, que ha registrat aquesta setmana un valor mitjà d'1,558 €/l. Segons dades del Butlletí Petrolier de la Unió Europea, no marcava un preu tan elevant des de 2012. La xifra suposa un increment de l’1,3% respecte a la setmana passada i consolida una escalada iniciada amb el començament de 2022, que pareix no tocar sostre. 

Evolució del preu dels carburants
Evolució del preu dels carburants / Marta Galindo

Però el cost per litre del combustible no és homogeni entre les diferents estacions de servei i, davant de l’increment accelerat del valor del petroli, particulars i professionals aguditzen la recerca dels preus més competitius. Una estratègia que pot estalviar als consumidors un bon mos, ja que a la Comunitat Valenciana el preu de la gasolina 95 sense plom més cara, que es ven a la gasolinera Galp de Borriana (Plana Baixa) per 1,72 €/l, costa un 50% més que la més barata, que la subministra per 1,15 €/l la Cooperativa San Isidro, a Cortes de Pallars (Vall de Cofrents-Aiora). 

És precisament aquesta estació de servei la que, segons els últims preus comunicats pel Ministeri per a la Transició Ecològica, lidera la llista de gasolineres més barates de tot el territori peninsular d'Espanya. El segon lloc del rànquing estatal l’ocupa una altra gasolinera valenciana, la Cooperativa Agrícola Santa Bárbara, de Xulilla (Serrans), que ha venut el litre de gasolina a 1,229 €/l. En les deu primeres posicions també entren tres estacions valencianes més: en huité lloc, l’estació Derby, a Estivella, amb un preu d'1,289 €/l; en nové, l’estació de servei de Ribesalbes (Plana Baixa), amb un preu d'1,29 €/l; i en desena posició, la cooperativa La Baronia de Turís (Ribera Alta), amb un preu d'1,339 €/l. 

Pel que fa al conjunt de la Comunitat Valenciana, la major part de gasolineres amb els preus més competitius estan en municipis de comarques centrals, però també hi destaquen dues estacions de Xàbia (Marina Alta), que han marcat un preu per litre d’1,37€. Per davall d’1,4 €/l també estan les estacions d'Enerxat, a Xàtiva (la Costera), i Muza, a Benifaió (la Ribera Alta). 

També et pot interessar

stats