La Plana Alta es mobilitza contra una macroplanta fotovoltaica de quasi 500 hectàrees

Argumenten que l’impacte mediambiental i paisatgístic del projecte serà molt elevat i demanen que es faça protegint la diversitat paisatgística

Tretze municipis de la Plana Alta lliuren una batalla contra la instal·lació d’una macroplanta solar fotovoltaica de 600 metres quadrats / À Punt NTC
Paco Quiles
15 de febrer 2022 - 22:10

Tretze municipis de la Plana Alta lliuren una batalla contra la instal·lació d’una macroplanta solar fotovoltaica que ocuparia una superfície equivalent a més de 600 camps de futbol.

Aquesta vesprada s’han reunit a Borriol per tal de protegir els terrenys, en una trobada en què periodistes, enginyers i veïnat expliquen l’impacte ambiental i paisatgístic que tindrà la megaplanta fotovoltaica de 150.000 quilovats projectada a la comarca, anomenada Magda.

Segons el projecte, la infraestructura ocuparà 472 hectàrees, és a dir, l’equivalent a 660 camps de futbol. A més, per a evacuar l’energia necessitarà una nova línia de molt alta tensió (MAT), de 53 quilòmetres que s’afegirà a l’altra també projectada, que ha generat polèmica a les comarques del nord i transcorrerà des de les Coves de Vinromà fins a la subestació d’Almassora, amb torres de 70 metres d’altura.

Precisament aquest dimarts s’ha aprovat per unanimitat una declaració institucional en el ple de la Diputació Provincial per a oposar-se a aquest macroprojecte i demanar al Govern d’Espanya que suspenga la tramitació.

La plataforma No a la Magda demanarà a les administracions que es treballe de forma transversal per protegir la diversitat paisatgística de la comarca –l’anomenat mosaic mediterrani–, que inclou les oliveres, garroferes i vinyes de la zona, explica a À Punt NTC la portaveu, Carla Centelles. Defenen, igual que la veïna de les Coves de Vinromà, Carmen Barreda, que talar 60.000 arbres no és positiu mai i que les plantes productores d’energies renovables s’han de constuir on no facen mal a la natura. 

També et pot interessar

stats