Una caravana recorre Castelló per a protestar contra la MAT

La protesta, que ha eixit des d'Atzeneta del Maestrat aquesta vesprada, reivindica la modificació del traçat de les línies de molt alta tensió projectades a les comarques del nord

Caravana No a la MAT

La plataforma "No a la MAT" estrena el 2022 amb les mateixes reivindicacions que des de fa anys: la modificació del que anomenen l'"autopista elèctrica", la instal·lació de línies de molt alta tensió (MAT) a les comarques del nord.

Per això, aquest dissabte a les 16:00 ha eixit des de l'avinguda de Castelló d'Atzeneta del Maestrat (Alcalatén) una caravana de vehicles particulars que ha recorregut la Barona (Vall d'Alba), Vilafamés, Sant Joan de Moró i Borriol (Plana Alta), alguns dels pobles que es veuran afectats per aquest projecte. La protesta ha finalitzat amb una concentració a les 18:00 en la plaça María Agustina de Castelló de la Plana.

A través de la MAT, que inclou torres de quasi 50 metres d'altura al llarg de 86 quilòmetres, es pretén portar electricitat des de França fins a Algèria passant per l'interior de Castelló, fet que causaria un gran impacte en el paisatge d'uns setze pobles.

Santiago Agustina, alcalde d'Atzeneta del Maestrat, s'ha mostrat contundent sobre el projecte, el qual considera "una barbaritat per al territori" que "no val per a res", i que sols interessa a les "grans empreses que el que menys els importa és la gent dels pobles".

Agustina ha explicat en Les notícies del matí que ni el govern espanyol ni la Red Eléctrica Española hi ha atés les reivindicacions de la plataforma i no han acceptat l'alternativa presentada perquè el projecte no afecte els pobles.

A pesar d'això, el consistori d'Atzeneta es mostra ferm, i l'alcalde assegura que "no firmarem res que facilite les construccions" fins que els obligue un tribunal. Per aquesta raó, fa una crida a la participació per a mostrar l'oposició de la ciutadania.

També et pot interessar

stats