Les comarques del nord lluiten contra les línies de molt alta tensió

Demana un canvi del traçat de les línies perquè el projecte afecta zones habitades, espais naturals i terres de cultiu.

VÍDEO | Les comarques del nord lluiten contra les línies de molt alta tensió

A les comarques del nord, la Plataforma contra la MAT, les línies de molt alta tensió, intensifica la lluita. Segons ells, l'empresa Red Eléctrica vol començar l'any que ve a instal·lar torres des del sud de França fins al nord d'Àfrica, travessant el Mediterrani espanyol.

El projecte contempla la instal·lació de torres de 80 metres d'altura cada 400 metres des de Morella a Castelló de la Plana, és a  dir, un recorregut de 86 Km.

La plataforma demana a la Generalitat i l'administració central un canvi del traçat de les línies perquè suposarà un seriós impacte mediambiental i visual en la zona. Segons denuncien, l'actual projecte afecta zones habitades, espais naturals i terres de cultiu.

Setze municipis del les comarques dels Ports, el Maestrat, l'Alcalatén i la Plana es veuran afectats per la instal·lació de torres als seus termes. Es tracta d’Almassora, Castelló de la Plana, Borriol, Sant Joan de Moró, Vilafamés, la Vall d'Alba, les Useres, Culla, Atzeneta del Maestrat, la Torre d'en Besora, Benassal, Vilafranca, Ares del Maestrat, Castellfort, Cinctorres i Morella.

Els veïns afectats lamenten que la línia  no proveeix els seus municipis i que la tecnologia que s'està usant no és la més adequada i pot comportar seriosos problemes de salut pública.

El tram de línia de molt alta tensió que va de Morella a Castelló de la Plana és només una xicoteta peça del macroprojecte energètic que uneix Europa i Àfrica i que pretén subministrar electricitat al nord del continent africà.

També et pot interessar

stats